Gemeente Voorburg-Leidschendam


Nieuwe fietsverbinding Leidschendam-Leidschenveen

Persbericht, Leidschendam-Voorburg 5 november 2004
---

De gemeente Leidschendam-Voorburg start maandag 8 november met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een deel van het fietspad tussen de Vlietweg en rijksweg A4, parallel aan de N14. Het maakt deel uit van de toekomstige verbinding tussen Leidschendam en Leidschenveen voor fietsverkeer en tramlijn 19. Het gaat om ruim driehonderd meter fietspad op grondgebied van Leidschendam-Voorburg. De aanleg is een specialistisch karwei omdat het fietspad op twee plaatsen belangrijke leidingen kruist: de riooltransportleiding naar de zuiveringsinstallatie op Houtrust, en de watertransportleiding van Duinwaterbedrijf Zuid-Holland die water vervoert van Bergambacht naar het waterwingebied in de duinen.

Eerste fase
De eerste dagen van het werk worden benut voor het bepalen van de exacte ligging van de leidingen. Vanaf maandag 15 november vinden graafwerkzaamheden plaats en wordt zand aangebracht. Eind januari 2005 wordt de eerste fase van de aanleg afgerond. De volgende fase kan pas begin 2006 van start.Totdietijdheefthetzandlichaamde gelegenheid in te klinken en kan de ondergrond zich zetten. Aannemer van deze eerste fase is BAM Wegen B.V. Regio West uit Den Haag.
Het aansluitende deel van het fietspad, vanaf de grens met Den Haag, en het viaduct over de A4 worden momenteel in opdracht van Stadsgewest Haaglanden aangelegd.
Naar verwachting kan de nieuwe verbinding medio 2006 in gebruik worden genomen.