Politie Twente

maandag 8 november 2004

Snelheidscontroles A35

In de maand november start de politie Twente met snelheidscontroles op de A35 en wel op het gedeelte van de gemeente Almelo, waar de maximumsnelheid teruggaat van 120 via 70 naar 50 km/h. In overleg met de wegbeheerder is een aantal maatregelen getroffen om weggebruikers te attenderen op het feit dat ter plaatse een lagere maximumsnelheid geldt. Ook zullen er nog ribbels op de weg worden aangebracht en extra lichtmasten worden geplaatst.

Ongevallen

Dit weggedeelte van de A35 ontwikkelt zich tot een zogenaamde 'black spot'. Sinds december 2002 hebben hier 28 ongevallen plaatsgevonden. Bij die ongevallen vielen in totaal vier gewonden en waren er zes dodelijke slachtoffers te betreuren. In de overige gevallen betrof het alleen materiele schade. Uit de analyse blijkt dat met name te hoge snelheid een belangrijke rol speelt bij de ongevallen. In drie gevallen was er sprake van overmatig alcoholgebruik.

Voorlichting en handhaving

Op dinsdag 2 november is in samenwerking met Rijkswaterstaat een proefopstelling uitgetest voor de naderende controles. In een tijd van minder dan 15 minuten werden er ongeveer 50 snelheidsovertredingen geconstateerd. Vanaf 8 november zullen de snelheidscontroles via een actiewagen van Rijkswaterstaat bekend worden gemaakt aan de weggebruikers. Na de vooraankondiging gaan in de week van 15 november de eerste snelheidscontroles plaatsvinden. Meerdere keren per week zal er op de bewuste locatie gecontroleerd worden met de radarinstallatie of de lasergun. Door vooraf de actie aan te kondigen hoopt de politie Twente en Rijkswaterstaat dat weggebruikers zich bewust zijn van hun eigen verantwoording en dat op die manier het aantal overtredingen mee zal vallen. .

Meer informatie?
Bel Harrie Holslag, persvoorlichting politie Twente, Tel. 053-4555637

-----------------------

---- --