Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam: 8 november 2004
Onderwerp: aankoop woningen De Veranda Rotterdam

Amvest koopt appartementen en parkeerplaatsen in de veranda in rotterdam

AMVEST heeft 134 appartementen en 139 parkeerplaatsen gekocht in project De Veranda in Rotterdam. Het betreft 28 appartementen in gebouw Saenredam en 106 appartementen in gebouw Rubens. De Veranda is een ontwikkeling van AM Wonen. AMVEST neemt de huurappartementen in haar beleggingsportefeuille op. In 2001 kocht AMVEST in hetzelfde project gebouw Mondriaan met in totaal 160 appartementen.

Gebouw Saenredam bevat in totaal 60 appartementen in verschillende woningtypen waaronder penthouses; gebouw Rubens 153 appartementen waaronder 7 penthouses en 6 halfvrijstaande villa's. Voor elke woning is een parkeerplaats in de parkeergarage beschikbaar. De appartementen in Saenredam zijn reeds opgeleverd. Gebouw Rubens is momenteel in aanbouw. Naar verwachting worden de woningen in september 2005 aan de bewoners opgeleverd. Met de verkoop van de woningen is reeds gestart; de verhuur start binnenkort. De koopprijzen variëren van circa 190.000 tot 580.000 euro v.o.n. De huurprijzen liggen vanaf 700 tot ruim 1.000 euro per maand, inclusief parkeerplaats.

De Veranda ligt aan de zuidoevers van de Maas op een steenworpafstand van stadion De Kuip. Het stedenbouwkundige plan is van de architecten Sjoerd Soeters en Rudy Uytenhaak. Het plan bestaat uit circa 1.250 appartementen, verdeeld over negen gebouwen, en circa 40.000 m2 commercieel vastgoed dat met name gericht is op het thema sport en recreatie. Daarnaast zijn in de Veranda een Pathé-bioscoop (circa 3.000 stoelen), een politiebureau en verschillende horecagelegenheden gevestigd.
---