Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Subsidie van E150 voor kerstbomen in de straat

BARENDRECHT - Bewoners van Barendrecht die hun straat, plein of buurt in deze feestelijke decembermaand willen aankleden met één of meerdere kerstbomen, kunnen daarvoor een bescheiden financiële bijdrage krijgen van de gemeente. Het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders stelt net als vorig jaar per straat een bijdrage beschikbaar van maximaal E 150. In 2003 werd in totaal in tien gevallen een beroep gedaan op deze subsidie. De gemeente Barendrecht hoopt dit jaar op minimaal twintig aanvragen.

De bijdrage voor kerstbomen in straten en buurten is bedoeld om bewoners dichter bij elkaar te brengen. Bovendien wil de gemeente initiatieven van bewoners zo veel mogelijk ondersteunen. De gemeente is vorig jaar begonnen met de speciale subsidie naar aanleiding van verzoeken van diverse bewoners, met name uit Barendrecht-Carnisselande. Daarnaast zorgt ook de wijkvereniging Smitshoek al jaren voor enkele fraaie kerstbomen aan de Wagenmakerij. De gemeente waardeert dergelijke initiatieven en dus is er ook dit jaar besloten om per aanvraag en per straat een maximale bijdrage van E 150 toe te kennen.

Dit jaar heeft Boca het initiatief genomen om door middel van sponsoring een grote kerstboom te plaatsen in Barendrecht-Carnisselande. Boca is met de gemeente in overleg over een geschikte locatie voor deze 13 meter hoge kerstboom.

Meer informatie
Mensen die in aanmerking willen komen voor de subsidie kunnen rechtstreeks contact opnemen met Laura Schuilenburg van de stichting Alle-r-hande, telefoonnummer (0180) 654 033. De bewoners moeten vervolgens zelf zorgen voor de aanschaf en het plaatsen van de kerstbomen. Bovendien gelden er bepaalde voorwaarden.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht