Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM
Puntmuts: tien verdachten in acht dagen
In de acht dagen dat het project Puntmuts nu loopt, heeft de politie tien verdachten aangehouden. Het project ging op zondag 30 oktober van start en op woensdag stond de teller al op 4. Donderdagochtend werd op de Westzijde een 19-jarige Amsterdammer aangehouden voor het stelen van een krat bier. Klanten zagen de diefstal gebeuren en waarschuwden het winkelpersoneel. De diefstal werd doorgegeven aan surveillerende agenten, die de man kort daarna konden aanhouden. 's Middags gaf een medewerker van een winkel aan de Gedempte Gracht via het speciale telefoonnummer het signalement van een winkeldief aan de politie door. De verdachte, 29-jarige man zonder vaste woonplaats, werd na enig zoekwerk op de Bartel Jacobszstraat in de kraag gevat. De man bleek uit meerdere winkels spullen te hebben gestolen. Ook gaf hij een valse naam op en bleek hij illegaal in Nederland te verblijven. De man werd in vreemdelingenbewaring gesteld. 's Avonds betrapten agenten in burger op de Gedempte Gracht een 24-jarige Zaandammer die uit een winkel een stuk speelgoed meenam zonder af te rekenen. Vrijdagmiddag werden nog eens drie mannen van 20, 21 en 26 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Door hun luidruchtige gedrag op straat trokken zij de aandacht van agenten die in burger tussen het winkelende publiek surveilleerden. Toen de agenten zagen dat de drie mannen kledinghaakjes en truien onder hun jas vandaan haalden, werden zij ingerekend.

00:31 07-NOV-04
PURMEREND, KAASMARKT
Wildplasser verzet zich tegen Politie
Een 32-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden nadat hij werd betrapt op wildplassen. De dronken man weigerde zijn naam op te geven en werd agressief tegen de agenten. Met pepperspray en enige moeite is de man overgebracht naar het bureau waar hij ter ontnuchtering is ingesloten. De verdachte en een agent, die tijdens de aanhouding wat ongelukkig stond opgesteld, zijn behandeld tegen de gevolgen van de spray. In de loop van ochtend is de verdachte na verhoor losgelaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het urineren op de openbare weg, openbare dronkenschap, verzet tegen de aanhouding en bedreiging.


13:58 07-NOV-04
PURMEREND, MELKWEG
Motorcrosser bekeurd
De politie heeft een 19-jarige Purmerender bekeurd voor het rijden met een crossmotor op de openbare weg en op een terrein waar dat verboden is. De motorrijder ging er bij het zien van de politieauto vandoor maar de agenten konden hem verderop toch staande houden. De motor bleek niet verzekerd, de bestuurder had geen rijbewijs en had geen helm op.

19:09 07-NOV-04
ZAANDAM, P. JELLES TROELSTRALAAN
Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding
De politie heeft een 31-jarige bestuurder uit Emmeloord aangehouden na het veroorzaken van een frontale aanrijding. Hij reed vanaf de richting Ds. M.L. Kingweg in de richting van de Wibautstraat en lette meer op zijn vrouw dan op de weg voor hem. Zodoende kwam hij op de verkeerde rijstrook en reed met zijn auto frontaal tegen de auto van een 40-jarige Zaandammer. Bij de blaasproef bleek dat de man uit Emmeloord vermoedelijk teveel alcohol op had. Hij blies ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcoholdampen door het apparaat. Zijn vrouw en kind zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt een procedure gestart om onderzoek naar zijn rijvaardigheid te doen. De Zaandammer kon door verwondingen niet blazen en van hem is in het ziekenhuis bloed afgenomen voor onderzoek naar eventueel alcoholgebruik.


17:54 07-NOV-04
PURMEREND, HARKSTRAAT
De politie heeft een 24-jarige Purmerender aangehouden voor doorrijden na een aanrijding. De verdachte zou een tuinhek stuk hebben gereden en daarbij bijna een meisje geraakt hebben. Vervolgens is hij doorgereden. Een getuige heeft het kenteken doorgegeven aan de politie en agenten konden de man na een zoekactie aanhouden. Sporen aan het hek en de auto worden onderzocht.

06:07 08-NOV-04
PURMEREND, CHRYSANTHENSTRAAT
Autokrakers aangehouden
De politie heeft een 33-jarige man uit Amsterdam en een 37-jarige man uit Almere aangehouden omdat zij zich verdacht ophielden bij diverse auto's. In de directe omgeving van de mannen werd na de aanhouding inbrekersgereedschap aangetroffen. Er werden geen opengebroken auto's aangetroffen maar wel een onafgesloten auto afkomstig uit Almere. De politie onderzoekt of er strafbare feiten gepleegd zijn door de verdachten.

07:25 08-NOV-04
KROMMENIE, WEVERSTRAAT
Kluiskraak bij bouwbedrijf
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een bouwbedrijf waarbij een kluis is gekraakt. Op vrijdag bleek er ingebroken bij het bedrijf. Er bleek niets verdwenen. In de periode tussen zondagmiddag en maandagochtend zijn de inbrekers kennelijk teruggekomen en is met een snijbrander de kluis in het kantoor open gebrand. Om bij de snijbrander en andere gereedschappen te komen werden diverse ruimtes open gebroken. De verlichting rond het gebouw is onklaar gemaakt en om het licht van de snijbrander niet op te laten vallen is in het kantoor een tent opgezet. Uit de kluis is een onbekend geldbedrag verdwenen.

12:07 08-NOV-04
ASSENDELFT, SAENDELFT WEST
Diefstal vanaf bouwterrein
Het politie wijkteam Assendelft onderzoekt de diefstal van een pomp, compressor met toebehoren uit een opslagcontainer vanaf een afgesloten bouwterrein. Het terrein waar de diefstal is gepleegd wordt aangeduid met 'Project Amsterdamse School'. De sloten van de toegangshekken en container zijn doorgeknipt of verbroken. Om de goederen te verplaatsen is vermoedelijk gebruik gemaakt van een busje, vrachtauto of aanhangwagen. De aangever schat de schade op ongeveer 19.000 euro. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam op nummer 0900-8844.

---- --