Ingezonden persbericht


Panda Software lanceert nieuwe beveiligingsoplossingen voor pc s van thuisgebruikers, MKB en professionals

Titanium Antivirus 2005 en Platinum Internet Security 2005

Mechelen, 8 november 2004 - Panda Software lanceert de nieuwe beveiligingsoplossingen Titanium Antivirus 2005 en Platinum Internet Security 2005. Deze oplossingen werden ontworpen om thuisgebruikers, het MKB en professionele pc gebruikers te beschermen tegen alle soorten Internetbedreigingen. Ze bevatten de nieuwe TruPrevent Technologies, de meest intelligente technologie om ongekende virussen en indringers tegen te houden en aanvallen van kwaadaardige code te voorkomen.

Internetbedreigingen verspreiden zich steeds sneller. Daarom moeten internauten en antivirusbedrijven ook sneller reageren om epidemies te voorkomen. Wormen zoals Sasser, Mydoom, Blaster of SQLSlammer slagen erin duizenden computers te besmetten in slechts enkele minuten. Dit bewijst dat nieuwe aanvallen zich sneller verspreiden dan dat er een menselijke reactie op kan komen. Het probleem wordt vergroot doordat malware steeds meer gebruik gaat maken van o.a. zwakke plekken in software. Om deze problematiek aan te pakken, moeten beveiligingssystemen in staat zijn Internetbedreigingen te detecteren en blokkeren alvorens ze de pc bereiken.

Panda Software komt na verschillende jaren onderzoek met het nieuwe revolutionaire TruPrevent Technologies, dat een radicale ommekeer in het gevecht tegen Internetbedreigingen betekent. Met deze intelligente technologie worden aanvallen voorkomen.

TruPrevent Technologies gaat verder dan de heuristische scanning methode van traditionele antivirus oplossingen. De heuristische techniek detecteert nieuwe virussen door bepaalde regels te vergelijken met de statische code van de gescande bestanden. TruPrevent Technologies daarentegen analyseert het gedrag van programma's en processen terwijl ze lopen. Dit betekent dat detectie niet gebaseerd is op tekenen van besmetting, maar op de correlatie van een reeks acties als het proces begint te lopen in het geheugen. En dat resulteert in een hogere betrouwbaarheid. Vanaf het moment dat een proces geklasseerd wordt als gevaarlijk voor de integriteit van het systeem, kan TruPrevent Technologies bijvoorbeeld voorkomen dat het proces communiceert met Internet of het lopend proces stoppen, waardoor het virus niet verder verspreid kan worden.

De nieuwe producten:


· Platinum Internet Security 2005

Gebaseerd op de meest geavanceerde technologieën, beschermt Platinum Internet Security 2005 de Internetverbindingen van MKB en professionals tegen virussen, wormen, Trojans, spyware, spam en dialers. Daarenboven detecteert het ook ongekende virussen en indringers dankzij TruPrevent Technologies.

Platinum Internet Security 2005 scant automatisch alle binnenkomende en uitgaande e-mail, gedownloade bestanden, en bezochte web pagina's. De Ultrafast scan engine scant nauwgezet alle informatie aan extreme snelheden, zonder het systeem onnodig te vertragen. De SmartClean2 technologie repareert de door virusaanvallen toegebrachte schade.

Dankzij de de laatst ontwikkelde firewall houdt Platinum Internet Security 2005 ook hackers en de kwaadaardige programma's die ze gebruiken buiten.


· Titanium Antivirus 2005

Titanium Antivirus 2005 biedt de beste bescherming tegen Internetbedreigingen, zonder af te wijken van de installeer en vergeet filosofie. De nieuwe Titanium 2005 verwijdert niet alleen automatisch alle types van virussen, wormen, Trojans, spyware, dialers, hacking tools en jokes, maar weert ook nog ongekende virussen en indringers, dankzij de TruPrevent Technologie. Daarenboven biedt de innovatieve firewall technologie bescherming tegen aanvallen van hackers.

Dankzij de Ultrafast scan engine is de Titanium Antivirus supersnel en de SmartClean2 technologie zorgt ervoor dat de door malware toegebrachte schade gerepareerd wordt.

Services bij de nieuwe producten:

Titanium Antivirus 2005 en Platinum Internet Security 2005 updaten zichzelf minstens één maal per dag. Dit proces gebeurt automatisch terwijl de pc in verbinding staat met Internet.

Bij Panda Software s nieuwe producten hoort Technische Support 24 uur op 365 dagen per jaar via e-mail en het web en 24h SOS Virus om verdachte bestanden te analyseren.

TruPrevent Technologies in het nieuwe gamma Panda Software producten:

Titanium Antivirus 2005 en Platinum Internet Security 2005 bevatten de volgende TruPrevent Technologies:


- Virus detectie gebaseerd op gedrag. Detectie en blokkage van ongekende wormen en Trojans op basis van de gedragsanalyse, uitgevoerd op de pc. Dit betekent dat elk uitgevoerd proces bekeken wordt en gestopt als het gevaarlijk blijkt. De technologie maakt het mogelijk besmettingen, zoals die veroorzaakt door malware als Bugbear, Nimda, Klez, SirCam, or LoveLetter, te stoppen, zelfs als deze nog niet eerder werden geïdentificeerd.


- Kwaadaardige netwerk pakket detectie. Deze technologie detecteert en blokkeert pakketten met kwaadaardige inhoud wanneer deze proberen een netwerk binnen te dringen of te verlaten. Het beschermt ook tegen pogingen om zwakke plekken te misbruiken.


- Buffer overflow bescherming. Deze zwakke plekken zijn gemeengoed in vele toepassingen en ze zijn de meest gebruikte weg waarlangs aanvallen worden gelanceerd tegen IT-systemen. Zulke aanvallen zijn gebaseerd op het zenden van meer data naar een gedeelte van het geheugen dan het aankan. Als de aanvallers dan de hoeveelheid data te weten komen die nodig is om de buffer te doen "overlopen", zenden ze meer uitvoerbare code naar het geheugen dan het aankan. TruPrevent Technologies beschermt tegen dit soort kwetsbaarheid.


- Definiëren van beveiligingsbeleid. Deze worden toegepast op de lopende computerprogramma's en blokkeren toegang tot bepaalde bronnen.

Prijzen en beschikbaarheid

Titanium Antivirus 2005 en Platinum Internet Security 2005 worden verkocht met 1 jaar services aan een aanbevolen verkoopprijs van respectievelijk ¬37,95 en ¬ 68,95.

Over Panda Software

Panda Software (http://www.pandasoftware.com) is een vooraanstaande internationale ontwikkelaar van antivirussoftware voor alle typen klanten: grote ondernemingen, middelgrote en kleine bedrijven en thuisgebruikers. De 100% in-huis ontwikkelde technologie heeft al meerdere awards en kwaliteitscertificaten ontvangen van wereldwijd erkende instituten zoals WestCoast labs, ICSA en Checkmark. De combinatie van een uitmuntende klantenservice en het beveiligingsconcept van bedrijfsnetwerken als een 24u/365d per jaar non-stop verzekering heeft een ommekeer teweeggebracht in de computerindustrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bilbao, Spanje en het bedrijf heeft wereldwijd 45 vestigingen.

Voor meer informatie en illustraties:

Lies Florentie

l.florentie@pandasoftware.be

+32 15 45 12 94