Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 8 november

Alkmaar 08-11-2004 - 16.00 uur

Dodelijke aanrijding

Akersloot, zondag 7 november 2004.

Zondagavond om 21.10 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Boekel in Akersloot waarbij een 40-jarige automobilist uit Heiloo is overleden. De man reed vanuit zuidelijke richting over de Boekel en is kort na de bocht bij het pontje met zijn rechterwielen in de berm terecht gekomen. Na ongeveer 100 meter kwam hij weer op de rijbaan, schoot over de weg naar de andere kant, schoot een weiland in en kwam ondersteboven in een greppel tot stilstand. De man heeft vermoedelijk te hard gereden.

Auto in het water

Alkmaar, zondag 7 november 2004.

Zondagavond om 20.00 uur is een 22-jarige automobilist uit Alkmaar ondersteboven met zijn auto in een sloot langs de Martin Luther Kingweg in Alkmaar beland. Naast hem zat een 17-jarig meisje uit Alkmaar. Beide personen zijn op eigen kracht de auto uit gekropen en voor onderzoek naar het MCA in Alkmaar overgebracht. De automobilist reed over de Martin Luther Kingweg vanuit de richting van de Helderseweg in de richting van het Hoefplan. Voor hem reed een andere auto, een rode Mazda. De 22-jarige man wilde de Mazda inhalen en op dat moment ging de Mazda naar links en sneed de 22-jarige zodoende. De 22-jarige man kwam in de middenberm terecht, stuurde terug naar rechts en werd geraakt door de Mazda. De auto raakte in een slip, raakte een paal en belandde ondersteboven in een sloot. De bestuurder van de Mazda is doorgereden. De politie van Alkmaar is op zoek naar getuigen van het ongeval en de bestuurder van de Mazda. Bellen kan met 0900-8844 (lokaal tarief).

Woninginbraak

Alkmaar, zondag 7 november 2004.

Afgelopen weekeinde is er ingebroken in een woning aan de Houthavenstraat in Alkmaar. Er zijn een laptop en computer weggenomen. De inbrekers zijn binnengekomen door de achterdeur te forceren.

Bekeuringen en bromfiets kwijt

Heerhugowaard, zondag 7 november 2004.

Zondagavond om 19.00 uur is een 22-jarige man uit Noord-Scharwoude zijn bromfiets kwijtgeraakt nadat hij gecontroleerd werd op de Zuidtangent. Hij reed zonder helm, door het rode licht, had geen voor- en achterlicht, geen verzekeringsplaat, reed onverzekerd rond, rijd aan de verkeerde kant van de weg, had geen bromfietscertificaat, geen achterrem en geen bel. Hij heeft ook een proces-verbaal gekregen.

Bromfietser bekeurd

Egmond aan Zee, zondag 7 november 2004.

Zondagavond om 19.15 uur is een 18-jarige bromfietser uit Egmond aan Zee bekeurd wegen het rijden zonder licht met een te luide uitlaat over de Zeeweg in Egmond aan Zee.

Auto gestolen

Heerhugowaard, maandag 8 november 2004.

In de nacht van zondag op maandag is er een auto gestolen vanaf de Steigerdijk in Heerhugowaard. Het betreft een grijze Opel Corsa met het kenteken ZB-NJ-36.

Verkeerscontroles

Sint Pancras/Zuid-Scharwoude, maandag 8 november 2004.

Maandagochtend is er van 9.00 uur tot 10.30 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Twuyverweg in Sint Pancras. Drie automobilisten zijn bekeurd wegens te hard rijden (hoogste snelheid 97 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is) en één automobilist is bekeurd wegens het rijden zonder autogordel. Van 10.50 uur tot 12.00 uur is er gecontroleerd op de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude. Hier zijn twee automobilisten bekeurd voor het rijden zonder gordel en twee bromfietsers wegens het rijden zonder helm.

Alkmaar, maandag 8 november 2004.

Maandagochtend is er een controle gehouden op de Kennemerstraatweg in Alkmaar van 9.15 uur tot 12.15 uur. Er zijn 36 automobilisten bekeurd voor het rijden zonder gordel en drie voor het niet-handsfree bellen.

Bergen, maandag 8 november 2004.

Maandagmiddag is er 13.30 uur tot 14.00 uur gecontroleerd op de Landweg in Bergen. Twee bekeuringen zijn gegeven voor het rijden zonder autogordel, één automobilist is bekeurd voor te hard rijden: 67 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer per uur.

Schoorl, maandag 8 november 2004.

Maandagmiddag zijn van 14.10 uur tot 15.15 uur elf bekeuringen uitgedeeld bij een verkeerscontrole op de Damweg in Schoorl. Tien automobilisten reden zonder gordel en één bestuurder reed 70 kilometer per uur waar je 50 kilometer per uur mag.