Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 8 november

Hoorn 08-11-2004 - 16.00 uur

Diefstal autos

Hoorn, zondag 7 november 2004.

Zondag tussen 15.45 en 23.00 uur werd een auto gestolen vanaf de Spoorstraat. Het gaat om een auto van het merk Seat, type Cordoba. De auto is rood van kleur en voert het kenteken HH-NL-32.

In de nacht van zondag op maandag werd een auto gestolen vanaf de Bosstraat in Obdam. In dit geval gaat het om een Volkswagen, type transporter. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken 56-VJ-HN.

Rijden onder invloed van alcohol

Enkhuizen, zondag 7 november 2004.

Zondagavond werd een 64-jarige bestuurder van een personenauto uit Midwoud aangehouden op de Paulus Potterstraat. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 465 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Enkele uren later werd eenzelfde misdrijf geconstateerd bij een 24-jarige autobestuurder uit Hoogkarspel. Hij reed over de Streekweg in zijn woonplaats toen agenten hem aanhielden. Deze bestuurder blies 425 ug/l., bijna tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Wognum, maandag 8 november 2004. .

Maandagmorgen vond een aanrijding plaats op de A.C. de Graafweg ter hoogte van de afslag met de Rijksweg A7. De bestuurder van een motor, een 37-jarige man uit Wognum, reed op genoemde afslag toen hij werd aangereden door een bestelbusje. Door de aanrijding kwam de motorrijder ten val. Hij werd door twee voorbijgangers weer op de been geholpen. De bestuurder van het bestelbusje is na de aanrijding doorgereden. De motorrijder is, nadat hij door twee voorbijganger op de been was geholpen naar huis gereden. Omdat hij daar last kreeg van zijn rug is hij alsnog naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht. Daar bleken de verwondingen mee te vallen. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding en in het bijzonder naar de twee mannen die de motorrijder hebben geholpen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Wognum, telefoon 0900-8844.