FNV BOUW

Voorzitter FNV Bouw licht akkoord toe in Augustinusga

Op dinsdag 9 november 2004 tussen 12.30 - 14.00 uur zal FNV Bouw voorzitter Dick van Haaster bij Europrovyl BV in Augustinusga het bereikte onderhandelingsakkoord tussen kabinet, werkgevers en kabinet toelichten.
FNV Bouw heeft steeds gehamerd op een rechtvaardige en eerlijke sociale zekerheid.

Veertig jaar werken is meer dan genoeg
Voor de bouwbonden is een belangrijk thema de pensionering. In de sectoren met slijtende beroepen waar bovendien vaak op jonge leeftijd begonnen wordt, moeten werknemers op tijd kunnen stoppen. Met de slogan 'Veertig jaar werken is meer dan genoeg' hebben de bonden lange tijd keer op keer benadrukt dat dit een eerlijke norm is in de zware sectoren. De afgelopen weken hebben steeds meer partijen deze norm omarmd en uiteindelijk is het in het
onderhandelingsresultaat mogelijk om na 40 jaar werken te stoppen op 60-jarige leeftijd.

Met het onderhandelingsresultaat dat bonden, werkgevers en kabinet hebben bereikt, zijn de meest omstreden ingrepen bij het prepensioen en de sociale zekerheid van de baan.
De massale acties van de campagne 'Nederland verdient beter!' hebben hun vruchten afgeworpen: het kabinet bindt in.
Het laatste woord is aan de leden. Zij mogen het resultaat goed- of afkeuren middels een referendum. FNV Bouw gaat de komende periode op allerlei plaatsen informatiebijeenkomsten organiseren om de leden zo goed mogelijk in te lichten.
Morgen in Augustinusga is de eerste keer dat werknemers worden ingelicht.

Voor de redactie,