ROC Friese Poort


Techniek gewoon doen! | 08-11-2004

Ruim 1300 2e jaars leerlingen uit het vmbo in de provincie Friesland bezoeken in de week van 8 t/m 12 november de grote techniekmanifestatie Techniek, gewoon doen! bij het Centrum Vakopleiding van ROC Friese Poort in Leeuwarden. De bedoeling van de manifestatie is leerlingen al vroegtijdig op hun weg in het keuzeproces voor een (vervolg)opleiding, in aanraking te brengen met techniek. Het accent zal liggen op (primaire) doe-activiteiten, maar daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de kaderfuncties en
-opleidingen op het gebied van techniek.

De manifestatie blijkt voor veel vmbo-scholen aantrekkelijk. Met bussen worden de scholieren vanuit verschillende plaatsen gebracht om gedurende ruim 2 uur bezig te zijn met werkzaamheden op het gebied van bouw, metaal, infratechniek, installatietechniek en elektrotechniek. Bij de manifestatie hoort een uitgebreide lesbrief die de scholen ter voorbereiding op het bezoek aan de manifestatie, met de leerlingen hebben kunnen doornemen.

Deze manifestatie is mogelijk door samenwerking van ROC Friese Poort , Friesland College,Technopark Heerenveen en de branche-organisaties Bouwradius, SNN/FME (metaal), VSPB (bouw), ROI Friesland (installatietechniek). De projectleiding is in handen van Aob Compaz bv.