Gemeente Bergen op Zoom


Burgemeester de Cloe in gesprek met Marokkaanse en Turkse gemeenschap

Maandagmiddag 8 november hebben vertegenwoordigers van de Stichting Ulu Moskee (Sezgin Cahit en Etik Ali), de Marokkaans-Islamitische Stichting El Feth (Hamidouch Abali en Abdel Zahid), het Marokkaans Comité Bergen op Zoom (Farid El Khassim en Farid Hadidoch) met burgemeester Dick de Cloe en wethouder Piet van den Kieboom (Minderhedenbeleid) gesproken over recente ontwikkelingen binnen de samenleving.
Aangezien het bericht over de moord op Theo van Gogh hard is aangekomen in de verschillende geloofsgemeenschappen is er vorige week woensdag al een eerste gesprek geweest met het Marokkaans Comité. Toen is reeds met afschuw gesproken over de moord.

De arrestatie van een Nederlandse jongen met Marokkaanse achtergrond was maandag onder meer aanleiding om in breder verband het gesprek te vervolgen. In dit gesprek is geconcludeerd dat de diverse organisaties en geloofsgemeenschappen er in gezamenlijkheid alles aan zullen doen om extremisme in Bergen op Zoom te voorkomen.
Zo is er afgesproken dat er in de nabije toekomst door het Marokkaans Comité activiteiten georganiseerd zullen worden waarin de negatieve gevolgen van extremisme in de Nederlandse samenleving aan de orde zullen komen.
Daarnaast zullen de vertegenwoordigers van de verschillende geloofsgemeenschappen en vertegenwoordigers van het gemeentebestuur elkaar regelmatig op de hoogte zullen houden van ontwikkelingen in de samenleving.