Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


* GESCHIKT VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE *

8 november 2004

Markt voor Document Management volop in beweging

Op 4 november j.l. heeft het jaarlijkse vakevenement Document@Management2004 plaats gevonden in Noordwijkerhout. De NMA -Nederlandse Associatie voor Informatie- management- en haar internationale partner AIIM hadden met congresorganisator WE ARE een congresprogramma samengesteld voor document professionals binnen bedrijven en (semi) overheidsorganisaties. Daarbij werd de hele keten van het documentaire proces breed toegelicht, van zowel input/output management tot opslag, van records management tot zoeksystemen, van document management tot business process management. Het congres werd door ruim 340 document professionals bijgewoond. 26 leveranciers en kennispartners toonden op de expo hun bestaande en nieuwe oplossingen voor de documenten markt. Met de hoge opkomst van de deelnemers is zeker bewezen dat de markt voor document management een dynamische is die aan de basis staat van een efficiënte bedrijfsvoering bij bedrijven en overheidsinstanties. Het belang van een strategische bedrijfsvisie over het managen van interne en externe documenten werd bevestigd door de aanwezigheid van de grote groep deelnemers.

In 2005 wordt de succesvolle congressenreeks voortgezet in Document@Management2005.

Ontwikkelingen in de documentenmarkt besproken tijdens Congres

De ochtend keynote van het congres werd verzorgd door David Worsfold, Director of Operations van AIIM Europe.

David plaatste de diverse onderdelen van documentmanagement in perspectief via het ECM (Enterprise Content Management) model van AIIM. Deze zogenaamde routekaart wordt volgende maand tevens in een interactieve versie beschikbaar gesteld. De nadruk van zijn presentatie lag op Information Management Compliance: hoe moet je de verschillende informatiestromen aanpassen om te werken in overeenstemming met de nieuwe wet-en regelgeving.

De middag keynote werd verzorgd door Jacob Verschuur, director van Ernst & Young, die een nieuwe versie van de ICT barometer presenteerde.

Resulaten internationaal gebruikersonderzoek

Als sluitstuk van het congres presenteerde Willem Kox, secretaris van de NMA en onderzoeker, een tussenstand van de resultaten van het Nederlandse NMA onderzoek dat gehouden werd in samenwerking met het Belgische BelAIIM. De resultaten van het vergelijkende gebruikersonderzoek welke gehouden wordt in 7 landen komen binnenkort beschikbaar.

Na afloop van het Congres vond op de expo een netwerkreceptie plaats waar onder de deelnemers een reis werd verloot naar AIIM 2005 in Philadelphia USA. Het evenement werd afgesloten met een diner welke werd opgeluisterd door comedians van Comedytrain. Tijdens het diner werd de NMA Award uitgereikt aan Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur van de Rabobank Groep, door Ton van der Stap, initiatiefnemer van deze award. Citaat uit het juryrapport: Als (voormalig) voorzitter van de hoofddirectie van Interpolis heeft hij het flexibele kantoorconcept met veel enthousiasme uitgedragen(..) Zowel het innovatieve kantoorconcept als het vooruitstrevende documentmanagement systeem is een voorbeeld geworden voor de Nederlandse markt.

Speciale uitgave handboek Kennismanagement

Alle deelnemers van Document@Management2004 ontvingen een speciale uitgave van het Handboek Kennismanagement, waarin 12 bij het congres betrokken sprekers hun onderwerpen nader toelichten in achtergrond artikelen.

Over NMA

De NMA (Nederlandse Associatie voor Informatiemanagement) is een gebruikersvereniging van documentaire en kennismanagement systemen. De NMA heeft als doelstelling de uitwisseling van kennis tussen gebruikers en leveranciers. Daartoe organiseert de NMA congressen en evenementen, verzorgt publicaties en stimuleert certificeringen. De NMA is de Nederlandse Global partner van AIIM International (Association for Image and Information Management).

About AIIM

For over 60 years, AIIM (The Association for Information and Image Management) has been the leading international organization focused on helping users to understand the challenges associated with managing documents, content, and business processes. AIIM is international in scope, independent, implementation-focused, and, as the representative of the entire ECM industry - including users, suppliers, and the channel - acts as the industry's intermediary.

Noot voor de redactie,