FNV

voorjaarsoverleg

Positieve FNV-bonden leggen resultaat voor aan de leden De FNV-bonden hebben unaniem hun instemming betuigd met het onderhandelingsresultaat van afgelopen weekend. Het `Museumpleinakkoord' wordt door hen voorgelegd aan de in totaal 1,2 miljoen leden. De uitslag van dit referendum wordt op 3 december verwacht.
De bondsvoorzitters toonden zich trots op alle actievoerders. De nog geplande acties zijn opgeschort. De bonden leggen de concessies die bij het kabinet zijn afgedwongen over vut, prepensioen, levensloop, de WAO, de WW en de lonen met een positief advies voor aan hun leden.

De referendummethode is inmiddels een beproef middel. Al twee keer eerder vroeg de vakcentrale de ruim1,2 miljoen leden zich uit te spreken: Vorig jaar november over het Najaarsakkoord en afgelopen mei over de uitkomsten van het mislukte voorjaarsoverleg. Bij die laatste gelegenheid konden de leden hun mening via een stembiljet, de telefoon of internet uitbrengen.

Of er nu nog een nationaal raadgevend referendum over het prepensioen moet komen, bespreekt de FNV morgen met de andere initiatiefnemers.

8 november 2004