Gemeente Twenterand


Gevaarlijke kruising Marleseweg/Rohorst/Linderdam-noord veilig Wethouders zetten voormalig grondeigenaar in de bloemetjes.

Maandag 8 november 2004 starten, in opdracht van de gemeente Twenterand, de werkzaamheden om van een als gevaarlijk kruispunt aangemerkte situatie een verkeersveilige situatie te maken. Het gaat hierbij om de kruising Marleseweg/Rohorst/Linderdam-noord te Den Ham. De wethouders Lambers (verkeer) en Koops van 't Jagt (grondzaken) willen bij deze gelegenheid de voormalige grondeigenaar, de familie Bonte in de bloemetjes zetten. Deze familie heeft vorig jaar direct haar medewerking toegezegd bij de benodigde grondverwervingsprocedure. `Dit is nu precies wat we bedoelen met `ik neem mijn verantwoordelijkheid, u ook?', de stelling van de maand november in de campagne normen en waarden', aldus de wethouders. Doordat de gemeente vlotte medewerking heeft gekregen bij de grondverwerving zijn geen tijdrovende procedures nodig geweest en kan dit kruispunt nu worden aangepast.

Het genoemde kruispunt is door het aantal ongevallen dat er in het verleden heeft plaatsgevonden aangemerkt als een VerkeersOngevallenConcentratie-punt (VOC-punt). De overleggroep `verkeer' waar naast de gemeente ook de Regiopolitie Twente en 3VO zitting in hebben, heeft deze infrastructurele maatregel voorgesteld. Er komt een zogenaamde bajonet-aansluiting, komende vanaf de Rohorst op de Marleseweg. Dat wil zeggen vanaf de Rohorst krijgt men eerst een bocht naar rechts en dan weer naar links en vervolgens de aansluiting met de Marleseweg. De Rohorst mondt dan niet meer rechtstreeks uit tegenover Linderdam Noord. Vanaf Linderdam-noord kan men straks niet meer direct oversteken om op de Rohorst de komen.

Met deze maatregel wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de bevordering van de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal ongevallen. Met name dat laatste is als doelstelling in het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan van dit voorjaar opgenomen.