Gemeente Hoorn


Aanpak woonomgeving Siriusstraat, Steenbokstraat en Zuiderkruisstraat

Persbericht d.d.: 8 november 2004

De gemeente Hoorn gaat aan de Siriusstraat, Steenbokstraat en Zuiderkruisstraat in de Grote Waal de bomenstructuur aanpassen en de parkeerproblemen oplossen. De grond voor de flats is eigendom van de gemeente Hoorn, maar (illegaal) door de bewoners in gebruik genomen.

Verbetering van de woonomgeving maakt het nodig een deel van de toegeëigende grond te gebruiken om extra parkeerruimte te creëren aan de Siriusstraat. Daarnaast maken de straten, door alle schuttingen, een onverzorgde indruk, wat een negatief effect heeft op de leefbaarheid van de woonomgeving. Om dit te verbeteren is er in overleg met Intermaris Woondiensten, de verhuurder van de flats, gekeken of het mogelijk is om de bewoners tegemoet te komen door niet alle voortuinen terug te vorderen, maar voortuinen te creëren waardoor een uniform straatbeeld ontstaat.

Schuttingen
De gemeente wil de Siriusstraat, Steenbokstraat en Zuiderkruisstraat een eenduidiger en minder rommelig aanzien geven. Daarom zullen alle schuttingen verdwijnen, de voortuinen in de straten dezelfde afmeting krijgen en de schuttingen vervangen worden door een haag met een hoogte van een meter. Dit is volgens de eisen die aangegeven zijn in het bouwbesluit. Daarnaast wordt aan de zijkant van de tuin een hek geplaatst, dat toegang biedt tot de voortuin.
---