Rijn & Venen 09.10 uur

Utrecht 02-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Handhaving blauwe zone

De Ronde Venen - Vanaf maandag 8 november 2004 gaat de politie de regels die gelden in de blauwe zone binnen de gemeente De Ronde Venen strenger handhaven. Er zal gecontroleerd worden op het goed zichtbaar aangebracht zijn van een parkeerschijf en het parkeren binnen de aangegeven parkeervakken.

De blauwe zone kunt u herkennen aan de blauwe streep op het wegdek. Vaak is het gebied aangegeven met een verkeersbord met de vermelding dat er alleen met een parkeerkaart geparkeerd mag worden. In de blauwe zone mag maximaal 2 uur geparkeerd worden.

De politie start reeds in de eerste week van november 2004 met de handhaving van de regels. In eerste instantie zal er gewaarschuwd worden en treffen bestuurders die in overtreding zijn, waarschuwingsbriefjes aan op hun voertuigen. Na deze eerste week is de waarschuwingstermijn voorbij en zullen er bekeuringen worden uitgedeeld. De bekeuring voor het niet gebruiken van een parkeerschijf, parkeren buiten de vakken, dan wel het overschrijden van de twee uur parkeertijd, bedraagt 45 euro.

Mocht u nog niet in bezit zijn van een parkeerschijf, dan kunt u die onder meer aanschaffen op het postkantoor.