TNO

Corporate Communicatie TNO
Postbus 6050
2600 JA DELFT

Telefoon 015 269 49 75
Fax 015 262 73 35
E-mail pressinfo@tno.nl

Datum 3 november 2004
Nummer 2004-54

PERSUITNODIGING

Overhandiging vierde Trendrapport Bewegen en Gezondheid aan staatssecretaris Ross-Van Dorp

Maandag 8 november a.s. ontvangt staatssecretaris Ross-Van Dorp, van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), het TNO trendrapport Bewegen en Gezondheid 2002/2003. De heer Vincent Hildebrandt van TNO geeft een toelichting op het rapport.

U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De vragen die in het rapport beantwoord worden zijn o.m.: Hoe staat het met bewegen in Nederland? Wat zijn de kosten en baten daarvan, zowel uitgedrukt in gezondheidswinst als harde euro s? Wat vinden Nederlanders zelf van hun leefstijl? Welke trends zijn er zichtbaar in het aantal sportblessures en welke veelbelovende preventie maatregelen zijn denkbaar? Hoe spelen sportverenigingen in op deze maatschappelijke ontwikkelingen?

Dit trendrapport beoogt een actueel en breed beeld te geven van de huidige stand van het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bewegen en gezondheid in Nederland. In het rapport zijn bijdragen opgenomen van een groot aantal organisaties die op dit terrein in Nederland actief zijn: Consument en Veiligheid, het EMGO-instituut, afdeling Sociale Geneeskunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam, het W.J.H. Mulier Instituut, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), de sportkoepel NOC*NSF, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), het Universitair Medisch Centrum Utrecht en TNO.

Locatie: Ministerie van VWS (zaal Muzenzaal 5A)
Tijd: 13.30-14.00 uur
Adres: Parnassausplein 5, Den Haag

Aanmelden bij:
Mw. I. Beckers, TNO Arbeid, e-mail i.beckers@arbeid.tno.nl, fax 023 554 93 01