Ingezonden persbericht

Persconf. prijswinnaars essaywedstrijd Boven het Maaiveld

5e Avond van Wetenschap en Maatschappij, 8 november 2004

AMSTERDAM, 20041103 -- Op 8 november wordt tijdens de 5e Avond van Wetenschap en Maatschappij de winnaar bekendgemaakt van de wedstrijd 'Boven het maaiveld'. Voorafgaand zal een persconferentie worden gehouden om 17.30 uur in zaal Panorama 1, Huis ter Duin. Tijdens deze persconferentie worden de drie finalisten van de wedstrijd 'Boven het maaiveld' gepresenteerd door Mickey Huibregtsen, voorzitter van de Stichting de Avond van Wetenschap en Maatschappij. Tijdens de persconferentie bestaat de mogelijkheid om hem en de drie finalisten te interviewen. Op verzoek is het ook mogelijk om in contact te komen met een van de prominenten of het bestuur van de Stichting.


Tijdens de Avond zullen Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Maria van der Hoeven, Shell-topman Jeroen van de Veer en Thom de Graaf, Minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties (hij vervangt minister Brinkhorst).

Dit najaar is Nederland de voorzitter van de Europese Unie en nog altijd kent Nederland het streven om binnen Europa tot de meest competitieve kenniseconomieën te behoren. Daarom heeft De Avond een wedstrijd uit te schrijven onder jonge academici, die als thema heeft meegekregen: "Boven het maaiveld - De rol van Nederland in het Europese kennislandschap". De wedstrijd daagt jonge academici uit een eigen praktische visie te in de vorm van verfrissende ideeën om de kennisontwikkeling in Nederland te stimuleren.
De drie beste ideeën zullen op de Avond worden gebruikt om de discussie te prikkelen. De genodigden van de Avond zullen de winnaar kiezen uit deze drie voorstellen. Het winnende team zal EUR 10,000 ontvangen uit handen van minister De Graaf.

Voorafgaand en na afloop van de Avond wijdt Teleac een aantal TV-uitzendingen aan het thema van de Avond. Deze uitzendingen vinden op elke woensdagavond in oktober en november plaats op Nederland 1, om circa 23.20 uur, onder de titel "Welvaart 2025, de fantasie van..." (zie www.teleac.nl).

Voor vragen over de Avond van Wetenschap en Maatschappij en evt. aanwezigheid kunt u contact opnemen met McKinsey-consultant Paul Rutten, 06-53 747 058, die mede verantwoordelijk is voor de organisatie en de inhoud van de Avond.



Ingezonden persbericht