Ingezonden persbericht

Futurumshop.com; Sterke groei in 3de kwartaal

Online omzet groeit naar 784.000 euro (+188%)

APELDOORN, 20041108 -- Online sport & vrijetijdswinkel Futurumshop zag de omzet in Nederland in het derde kwartaal groeien naar 784.000 euro (+188%.) De groei in het eerste half jaar van 2004 werd hiermee gecontinueerd. Een verbreding van het assortiment tezamen met betere inkoopvoorwaarden en voor de consumenten hierdoor scherpere aanbiedingen zijn de voornaamste oorzaak van de omzetstijging. De gemiddelde orderwaarde steeg met 24% en het aantal orders met 132%.


"Deze sterke groei lijkt aan te geven dat consumenten weer uitgaves durven te doen, maar ook dat de goede service en scherpe prijzen van Futurumshop aanslaan bij de toegenomen groep kopers. Als we naar deze cijfers kijken, dan lijkt online shopping nu snel in populariteit te winnen", aldus Harmen van der Meulen, manager Futurumshop. "We verwachten deze positieve lijn aan te kunnen houden en in 2005 een verdere groei te kunnen laten zien."

Over FuturumShop, www.futurumshop.com/ Pers: www.futurumshop.com/in_de_pers.html
Gestart in 2000 heeft Futurumshop in de loop van de afgelopen vier jaar de online vraag gevolgd en zich ontwikkeld van een sportfietsenshop naar een shop die inspeelt op de behoeften van consumenten aan sportieve vrijetijdsartikelen. Futurumshop richt zich steeds meer op trendy sportartikelen in de sterk groeiende outdoor-, fiets- en navigatiemarkt. Recentelijk heeft Imerge/Takeitnow een 20% aandeel genomen. Imerge/TakeitNow was in 2003 het 11e snelstgroeiende technologiebedrijf in Nederland (zie Deloitte Fast 50 onder de naam "TakeitNow",
www.fast50.nl/) en nr 99 in Europa (zie www.fast500europe.com).



Ingezonden persbericht