Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


8 november 2004


Onderwerp: veelpleger verdacht van doodslag Doetinchemmer.


Een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, die begin deze week in Doetinchem is aangehouden voor de diefstal van een portemonnee uit een schoolklas wordt verdacht van de doodslag op een 54-jarige Doetinchemmer. De man zit ingesloten voor verhoor.


De 24-jarige werd maandag aangehouden, nadat hij eerder die dag bij een school in Doetinchem een portemonnee uit een tas van een onderwijzer had gehaald. De onderwijzer meldde de diefstal direct bij de politie en aan de hand van het opgegeven signalement werd later die dag een 24-jarige man aangehouden.
Aangezien deze als veelpleger te boek staat werd hij in verzekering gesteld en ingesloten.


Tijdens het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 54-jarige Doetinchemmer, die op zondag 31 oktober j.l. levenloos op de rijbaan van de Kapoeniestraat werd aangetroffen ontstond een vermoeden, dat de verdachte van de diefstal mogelijk betrokken was bij dit delict.


De verdachte is inmiddels voor dit feit aangehouden en de politie stelt een verder onderzoek in.


De verdachte is verleden jaar wegens o.a. geweldsdelicten bij vonnis van de Rechtbank Zutphen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden en TBS met dwangverpleging. In hoger beroep werd hij onlangs door het Hof in Arnhem veroordeeld tot dezelfde gevangenisstraf en TBS met voorwaarden. Hij is onmiddellijk in vrijheid gesteld.


Ter toelichting:

TBS met voorwaarden houdt in, dat de veroordeelde in dat geval ter beschikking wordt gesteld zonder dwangverpleging. Hij wordt dan niet verpleegd in een daartoe bestemde inrichting. Wel dient hij zich te houden aan bepaalde bij rechterlijke uitspraak gestelde voorwaarden, die kunnen bestaan uit reclasseringscontacten en bepaalde vormen van begeleiding en behandeling en andere op de specifieke situatie en problematiek van een veroordeelde toegesneden. De voorwaarden betreffen dus het gedrag van de TBS-gestelde.


Einde bericht.



---- --