Ingezonden persbericht


===============================================


- PERSBERICHT -

Artikelen Managersonline.nl alleen voor abonnees

8 november 2004 - Artikelen op Managersonline.nl zijn voortaan alleen beschikbaar voor abonnees. De overige onderdelen van de website blijven toegankelijk zonder registratie. Precies vijf jaar na de oprichting van de site heeft Managersonline.nl gekozen voor registratie om een betere band met de lezers op te bouwen, maar ook om juridische en commerciële redenen. Registratie is en blijft gratis.

Managersonline.nl heeft de verplichting tot registratie zo lang mogelijk uitgesteld. Volgens uitgever en hoofdredacteur Fred Akkerma was één van de charmes van internet juist dat informatie vrijwel onbeperkt ontsloten wordt. "Elke beperking daarvan moet je goed overwegen," aldus Akkerma. Omdat de website een zeer specialistisch karakter heeft, is besloten tot registratie. "Onze doelgroep is uiterst kritisch en wordt overladen met informatie. Registratie biedt ons de mogelijkheid om beter te begrijpen wat onze lezers wel en niet interessant vinden. Wij hebben 50.000 bezoekers per maand, maar we weten eigenlijk niks van ze. Dat moet met deze aanpassing veranderen."

Abonnees wordt gevraagd hun persoonlijke gegevens in te vullen en een aantal algemene vragen te beantwoorden. De vaste auteurs op de site, zoals Frank van Marwijk, Coert Visser, Michel Hoetmer en Judith Hamerlinck kunnen op basis daarvan hun bijdragen beter afstemmen op hun lezerspubliek. Ook biedt het Managersonline.nl de mogelijkheid om lezers die dat wensen, incidenteel (maximaal twee keer per maand) commerciële aanbiedingen te sturen die aansluiten op hun wensen. De registratieprocedure is volledig in overeenstemming met recente wetgeving. Zo moeten nieuwe abonnees actief aangeven of ze wel of niet prijs stellen op commerciële emails. Veel websites laten dit na.

Managersonline.nl is met 50.000 bezoekers en 16.000 abonnees de grootste nieuws- en informatiebron voor directeuren en managers in Nederland en Vlaanderen. De site biedt dagelijks managementnieuws, artikelen van experts en diverse informatie zoals vacatures, boeken en opleidingen gericht op managers.

===============================================
(noot voor de redactie,