Rijn&Venen, 08.50 uur

Utrecht 08-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Radar-detector-detectoren inbeslaggenomen

WOERDEN/MONTFOORT Op zaterdagmorgen 6 november heeft de politie twee radar-detector-detectoren inbeslaggenomen. Tijdens een surveillance op de Rembrandtlaan en op de provinciale weg met een onopvallende video-auto constateerde de politie dat een 51-jarige automobilist uit Woerden en een 53-jarige automobilist uit Nieuwegein een dergelijk apparaat in hun auto hadden. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Extra aandacht voor verlichting

Rijn&Venen - De politie gaat de komende tijd meer en gericht controleren op het gebruik en de juiste werking van de fietsverlichting. De extra controles vinden met name plaats op school- en woon/werkroutes, maar ook op andere locaties waar veel fietsers rijden.

De politie gaat dagelijks op pad om fietsers op het juiste gebruik van de verlichting te controleren. Dit gebeurt door gerichte controles, maar ook tijdens de reguliere surveillances. Daarbij wordt direct bekeurd: 15 euro voor een defect of slecht werkend voor- of achterlicht of 25 euro voor zowel een defect of slecht werkend voor- en achterlicht.

De controles vinden plaats om fietsers te verplichten hun verlichting tijdens de komende donkere maanden in orde te hebben. Met een goede verlichting neemt de zichtbaarheid in het verkeer aanmerkelijk toe. Daarmee wordt de kans op een ongeval veel kleiner.

In de afgelopen weken is aan de campagne Licht aan. Daar kun je mee thuiskomen ruim aandacht besteed en wordt het belang van goede fietsverlichting onderstreept.