KRIS consult

Nieuwe zoeksoftware ontsluit volledig intern bedrijfsnetwerk

DEN HAAG, 20041108 -- Het bedrijf KRIS consult bv heeft nieuwe zoeksoftware op de markt gebracht onder de naam Coveo(voorheen Copernic) Enterprise Search (CES), bedoeld voor bedrijven en organisaties die vanaf één werkplek een compleet bedrijfsnetwerk willen ontsluiten. Daarmee wordt bedrijfskennis uiterst snel en gemakkelijk toegankelijk voor elke individuele medewerker.



Organisaties en bedrijven hebben te maken met een exponentieel groeiende hoeveelheid digitale informatie. Om deze informatie toegankelijk te houden, is een effectief zoekinstrument nodig. Tot op heden was het uitsluitend mogelijk om te zoeken binnen een individuele computer en dus niet binnen een netwerk van computers. Met de nieuwe zoekmachine CES is hierin verandering gekomen. Met een druk op de knop kan de gebruiker binnen een seconde tegelijk zoeken naar alle soorten documenten op een desktop, server, het intranet en internet. De software is gebruiksvriendelijk en werkt volgens bekende principes van opslaan en opvragen van documenten.


Toegangsrechten

Een belangrijke eigenschap van de nieuwe software is het rekening houden met toegekende zoekrechten bij het tonen van zoekresultaten. Heeft een gebruiker geen toegang tot gevoelige informatie, dan zal deze informatie niet als zoekresultaat op het scherm verschijnen.


Specificaties

De Coveo-zoekmachine is zowel geschikt voor bedrijven uit het MKB als voor grotere bedrijven en organisaties en draait op een server met Microsoft Windows 2000/2003 met Microsoft Internet Information Service. Voorbeelden van de vele soorten gebruikers zijn advocaten, adviseurs en verkopers die hun dossiers snel en gemakkelijk digitaal willen kunnen doorzoeken. De software zoekt in nagenoeg alle soorten documenten, zoals e-mailberichten (inclusief attachments), documenten behorend tot MS Office (Word, Excel, Powerpoint, Visio), HTML, PDF, muziek MP3 en XML.


Kosten

De kostprijs van de software is laag in verhouding tot vergelijkbare software van concurrenten. Voor het zoeken in bestanden tot 5.000 documenten kan de gebruiker dit zoekinstrument gratis gebruiken. Voor zoekopdrachten tot 10.000 documenten betaalt de gebruiker een eenmalige licentieprijs van ¤ 3.499,-. Deze prijs loopt trapsgewijs op voor zoekopdrachten tot twee miljoen documenten. Bij betaling van een jaarlijks bedrag van 20% van de kostprijs heeft de gebruiker recht op ondersteuning van een helpdesk en ontvangst van updates. De 'Coveo Desktop Search' voor gebruik op een losse pc is apart beschikbaar en gratis. KRIS verwacht met CES een sterk product in handen te hebben op de markt voor zoekmachines.