Ingezonden persbericht

Flying Bytes introduceert Tandarts Reminder Service via SMS

'S-GRAVENHAGE, 20041108 -- De halfjaarlijkse controle afspraak bij de tandarts. Een half jaar geleden gemaakt, en gisteren vergeten. Het kan iedereen overkomen. Bij het laatste bezoek had je je agenda niet bij de hand en het afspraakbriefje is lang geleden door de wasmachine verpulverd.


Bovengenoemd voorbeeld is helaas dagelijkse praktijk in menig tandartsenpraktijk. Sommige tandartsen sturen een controle-herinneringskaartje, anderen laten de assistent(e) de afspraken telefonisch bevestigen. Er zijn ook tandartsen die de verantwoordelijkheid voor het op tijd verschijnen, laten waar deze hoort: bij de patiënt. Als gevolg van het te laat of niet verschijnen van patiënten dient soms een nieuwe afspraak gemaakt te worden, raakt de planning van de tandarts verstoord, neemt de wachttijd voor andere patiënten toe en ontstaat in sommige gevallen discussie over de declarabiliteit van gemiste uren. Kort samengevat: "veel 'gedoe' voor de tandarts".

Door een dag voorafgaand aan de afspraak een automatische herinnering via SMS te sturen, behoren gemiste afspraken tot het verleden. Praktisch iedereen is anno 2004 in het bezit van een mobiele telefoon en iedere mobiele telefoon kan SMS berichten ontvangen. De tandarts kan de SMS berichten gewoon vanaf zijn eigen computer verzenden; bijvoorbeeld naar alle patiënten die de volgende dag een afspraak hebben. SMS berichten worden 10 x sneller gelezen dan post terwijl de kosten van alleen de postzegel al ruim 3 x hoger zijn dan de verzendkosten van een SMS bericht.

De Tandarts Reminder Service van Flying Bytes is bijzonder gebruikersvriendelijk. Het systeem draait gewoon op de computer van de tandarts(assistent(e)) en kan gekoppeld worden aan de meeste patiëntendatabases en elektronische agenda beheer systemen. Kijk voor meer informatie op www.flyingbytes.nl of bel 070-31 55 474.



Ingezonden persbericht