Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

13-10-2004 http://www.eu2004.nl/
Justitie en Binnenlandse Zaken | Persberichten


---


*Ministeriële integratieconferentie van 9 tot en met 11 november 2004

Van 9 tot en met 11 november wordt in Groningen in het Martiniplaza de eerste Europese ministeriële integratieconferentie gehouden. Minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken en Integratie is voorzitter van deze integratieconferentie. Prominent op de agenda staat de uitwisseling van 'best practices' m.b.t. integratie, daarbij in het bijzonder aandacht voor inburgeringsprogramma's en jongeren met een etnische minderheidsachtergrond.

De bijeenkomst start op woensdag 10 november met een openingstoespraak van Minister Verdonk. Vervolgens vindt de presentatie van het Handboek voor Integratie door de Europese Commissie plaats. Om 12.30 is er een persbriefing. In de middag wordt er gesproken over inburgeringsprogramma's, waarna afsluitend om 17.15 een persconferentie door het Voorzitterschap zal worden gegeven.

Op donderdag 11 november wordt er 's ochtends gesproken over jongeren met een etnische minderheidsachtergrond. Naast een plenaire sessie voor delegatieleden vinden er een drietal workshops voor ministers plaats over de volgende thema's:
- bescherming van de democratische rechtstaat en het tegengaan van radicalisering;
- de rol van ouders en mentoren;

- het tegengaan van discriminatie.

Daarna wordt er om 13.00 een afsluitende persconferentie gegeven.

De integratieconferentie vindt plaats in het Martiniplaza in Groningen. Tot 1 november 2004 kan tegen gereduceerd tarief in het centrum van Groningen hotelaccommodatie worden gereserveerd via: - info@groningencongresbureau.nl

Informatie voor de pers
Toegang van de media tot het perscentrum in het Martiniplaza is uitsluitend voorbehouden aan geaccrediteerde journalisten. Praktische informatie voor de pers is beschikbaar op de site - www.eu2004.nl. Hier vindt u binnenkort het voorlopige programma, evenals andere informatie voor de pers. Geaccrediteerde journalisten ontvangen hun toegangspas bij aankomst in het perscentrum (dit start vanaf 's avonds 9 november). Bij de accreditatiebalie zal de pas op vertoon van legitimatie worden uitgereikt. Let op: Deadline accreditatie via- www.eu2004.nl kan uiterlijk tot 18 oktober. Zonder accreditatie zal geen toegang worden verleend.

Let op: Accreditatie na 18 oktober is uitsluitend ter plaatse mogelijk na overlegging van:
1) een geldig paspoort /EU-identiteitskaart

2) een geldige perskaart

3) een originele opdrachtbrief die niet eerder gedateerd mag zijn dan zeven dagen voor de bijeenkomst, ondertekend door de hoofredacteur/producer van de desbetreffende mediaorganisaties en waarop de beroepstatus van de vertegenwoordiger van de media staat vermeld.

Indien een van de documenten ontbreekt wordt de toegang geweigerd.

Internationaal perscentrum
Het internationaal perscentrum is gelegen in het Martiniplaza. Het perscentrum is uitgerust met telefoonlijnen, internettoegang, faxmachines, PC's en kabeltelevisie.

Voorlopige persmomenten:

Woensdag 10 november
09.00 Start ministeriële integratieconferentie. (audiovisuele media)

12.00 Familie foto

12.30 Persbriefing van het Voorzitterschap

17.15 Persconferentie van het Voorzitterschap.

Donderdag 11 november
09.00 Start tweede dag ministeriële integratieconferentie. (audiovisuele media)

13.00 Afsluitende persconferentie.

http://www.eu2004.nl/20041013-141810-I