Provincie Zuid-Holland

Informatiebijeenkomst Rijnlandroute



Informatiebijeenkomst Rijnlandroute 9 november 2004

De provincie Zuid-Holland houdt een informatiebijeenkomst over de Rijnlandroute op dinsdag 9november. De Rijnlandroute vormt dé oplossing voor verbetering van de bereikbaarheid in het gebied van Leiden tot de kust. Dat is de mening van bestuurders van de provincie Zuid-Holland en de Regio Holland Rijnland. Tijdens deze bijeenkomst wordt de stand van zaken van het project toegelicht. Ook is er een mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden in het Holiday Inn Hotel te Leiden, begint om 19.30 uurenduurtcircatweeuur.

De oost-west verbinding tussen Katwijk en de A4 is al jaren overbelast. Naast hinder voor het verkeer zijn er ook leefbaarheidsproblemen als geluids- en stankoverlast en sluipverkeer door woonwijken. Door toekomstige ontwikkelingen in Leiden West, de Oostvlietpolder en Katwijk zal de druk op de wegen, en dus ook de overlast, de komende jaren alleen nog maar toenemen. De bereikbaarheidsproblemen staan de regionale economische groei in de weg terwijl een goede bereikbaarheid de ruimtelijke en economische ontwikkeling juist kan stimuleren en de overlast verminderen. De gemeenten Katwijk, Leiden, Oegstgeest, Rijnsburg, Valkenburg, Voorschoten, Wassenaar, Zoeterwoude, de regio Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland onderzoeken hoe de situatie geoptimaliseerd kan worden.

Het adres van Holiday Inn Hotel is Haagse Schouwweg 10. Het hotel is vanaf Station Leiden Centraal bereikbaar met bus 43 van Connexxion. Komt u met de auto vanaf de A44 kunt u afslag 8 "Leiden" nemen. U rijdt dan richting Leiden en gaat bij de eerste kruising rechtsaf. De inrit naar de parkeerplaats is dan direct na deze kruising rechts.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22