Gemeente Zwolle

Inloopavond plannen opknapbeurt Achter de Broeren en Korte Smeden

De gemeente Zwolle nodigt de omwonenden van en betrokkenen bij het plein Achter de Broeren en de Korte Smeden uit voor een inloopbijeenkomst op dinsdag 9 november. Beide locaties krijgen namelijk een opknapbeurt, zoals vastgesteld in het binnenstadsprogramma. De bijeenkomst vindt plaats in het Refter aan het Bethlehemskerkplein 35.1 in Zwolle. Belangstellenden zijn tussen 19.30 en 21.30 uur van harte welkom. De opknapbeurt voor het plein Achter de Broeren start naar verwachting in januari 2005, aansluitend op de oplevering van de nieuwbouw op de locatie van de voormalige Suikeroom. Daarna is de Korte Smeden aan de beurt (eind maart is de planning). Tijdens de inloopavond kunnen omwonenden meekijken naar inrichtingschetsen.

Opknapbeurt
Met deze projecten heeft gemeente Zwolle een betere verbinding van Het Eiland met de Diezerstraat op het oog en een verbetering van de verblijfskwaliteit van het kernwinkelgebied. De Korte Smeden moet meer dan nu een loopverbinding worden tussen de Diezerstraat en Het Eiland. Achter de Broeren zal straks functioneren als een stedelijk winkelplein, waar het prettig is om te verblijven. Hierbij komt de nadruk te liggen op de detailhandel, het wonen, cultuur en eventueel kleine evenementen.

De verfraaiing van Achter de Broeren en Korte Smeden valt ook binnen het project ´Kwaliteitsslag: schoon, heel, veilig´. Doel van dit project is een goed onderhouden binnenstad.

Meekijken in de plannen
De gemeente Zwolle wil de direct belanghebbenden van de binnenstad graag goed op de hoogte houden. Daarom kunnen de omwonenden op deze avond plannen voor de opknapbeurt van Achter de Broeren en voor de Korte Smeden bekijken en hun vragen en eventuele suggesties kwijt over de werkzaamheden. Na deze avond worden de plannen definitief gemaakt en komen ze voor vaststelling in het college van burgemeester en wethouders.

Binnenstadsprogramma
De locaties worden aangepakt in het kader van het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad. Dit programma omvat negentien kleinere en grote projecten in en rond het stadshart om de binnenstad tussen nu en 2015 te verfraaien en klaar te maken voor de toekomst. De gemeente wil immers ook in de toekomst hét koop- en ontmoetingscentrum in de regio blijven.

Het afgelopen jaar is dan ook hard gewerkt aan het Binnenstadsprogramma 2015. Zo kon met medewerking van belanghebbenden bij de binnenstad het programma eind augustus worden vastgesteld in de gemeenteraad. In de laatste weken van augustus is de nieuwsbrief ´De Binnenstad aan zet´, met de hoofdlijnen van het binnenstadsprogramma, in de binnenstad verspreid.

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze inloopbijeenkomst en het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad, neem dan een kijkje op www.binnenstadZwolle2015.nl. Op deze site komen ook reacties te staan die tijdens de inloopbijeenkomst naar voren kwamen, evenals veelgestelde vragen en antwoorden. Ook is er straks een sfeerimpressie van de bijeenkomst te zien.


---