Gemeente Den Helder

04-11-2004 Antilliaans Beraad i.o. presenteert Plan van aanpak

In maart van dit jaar vond in de raadzaal de startbijeenkomst plaats voor de oprichting van een Antilliaans Beraad. Het afgelopen half jaar heeft een groep vrijwilligers hard gewerkt aan het maken van een Plan van Aanpak voor dit beraad. Zo hebben zij onder andere op papier gezet wat de missie en doelstelling zouden moeten zijn. Ook is gesproken over de samenstelling, werkwijze en de kerntaken.

Het Antilliaans Beraad (in oprichting) presenteert haar Plan van Aanpak aan de inwoners van Den Helder op dinsdag 9 november, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Iedereen die zich betrokken voelt bij de Antilliaanse leefgemeenschap in onze stad is van harte welkom. Zaterdag 13 november worden de leden van het Antilliaans Beraad officieel gekozen tijdens een Ban Topa. Daarover kunt u meer lezen in het Stadsnieuws van volgende week.

De gemeente Den Helder hecht grote waarde aan de oprichting van een Antilliaans Beraad.
Zowel bij de gemeente als bij de Helderse Antilliaanse gemeenschap is namelijk een grote behoefte aan een orgaan dat signalen opvangt en gestructureerd bespreekbaar maakt. Voor de Antilliaanse gemeenschap is het belangrijk via zon overlegorgaan contacten te onderhouden met de gemeente en voor de gemeente is het belangrijk te kunnen praten met een vertegenwoordiging van de Antilliaanse gemeenschap. Overleg is onder andere noodzakelijk bij de ontwikkeling en evaluatie van een goed gemeentelijk beleid. Dit beleid kan alleen effectief zijn als het ook wordt gedragen door de Antilliaanse gemeenschap in Den Helder.