FNV BONDGENOTEN

FNV: Estafetteacties gaan door

Persbericht

Utrecht/ Almere, 4 november 2004

Estafetteacties gaan door

De estafetteacties gaan volgende week op volle kracht door. Dit ondanks het besluit van de FNV om weer met kabinet te gaan onderhandelen voor een goed akkoord over levensloop, prepensioen, WAO en WW.

Dinsdag 9 november houden FNV Bondgenoten en FNV Kiem in navolging van het openbaar vervoer en de metaalindustrie, een landelijke stakingsdag in de industrie. Zeker honderd bedrijven doen mee, variërend van werkonderbrekingen tot 24-uursstakingen.
Ook werknemers van Philips, Océ en Xerox sluiten zich daarbij aan. Bovendien liggen de havenbedrijven dinsdag acht uur plat. Andere bedrijven bijvoorbeeld die getroffen worden door de acties zijn Shell, Heineken, Unox, Calvé, Bartoli, Akzo Nobel, Sfinx, Polaroid, DSM, Sabic, Enci, Mosa, Grolsch. Ook in zuivelindustrie en de vleessector wordt gestaakt, bijvoorbeeld in de varkensslachterijen van Dumeco. Daar wordt dinsdag voor 24 uur het werk neergelegd. In de verpakkingssector houden werknemers van de grootste karton- papier- en folieverwerkende bedrijven werkonderbrekingen van enkele uren. Het gaat dan ondermeer om Kappa GSF in Oude Pekela, onderdeel van het Kappa-concern, Boxes LPF en LPF Flexibles in Leeuwarden, Huhtamaki in Franeker, Frantschach Bates in Maastricht en Form Plastics in Grootegast.

Hoofdbestuurders van FNV Bondgenoten spreken tijdens manifestaties in Den Bosch, Hengelo, Emmen, Meppel, Winschoten en Delfzijl. In Rotterdam spreekt Lodewijk de Waal.

Een dag later, woensdag 10 november, sluiten installateurs, hoveniers en loonwerkers aan bij de landelijke actiedag in de bouw. En op donderdag 11 november sluiten de apothekersassistenten aan bij de landelijke actiedag in de zorg die door Abvakabo FNV is georganiseerd.