Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van 9 november 2004

Start bouwproject 'In den Gaaper' - voormalig Europaseminarie

Woningstichting Meerssen heeft het startsein gegeven voor het bouwproject bij het voormalige Europaseminarie aan de Klinkenberg in Rothem. Het voormalige Europaseminarie wordt herbestemd tot appartementencomplex. In het complex komen 25 appartementen in de huur- en koopsector. De woningen - 3 tot 4 kamerappartementen - zijn voor iedereen geschikt, ook voor senioren en minder validen. Het complex wordt voorzien van een lift. Er zijn inmiddels 10 appartementen verkocht.

Het complex
De architect van het bouwplan is Frencken Scholl Architecten. Het meest karakteristieke gedeelte van het voormalige Europaseminarie langs de Klinkenberg en Aan de Gapert blijft behouden. Het achterste gedeelte van het gebouw wordt gesloopt om ruimte te maken voor een nieuwbouw van 3 lagen. In de kelder van het gebouw komt een parkeergarage en bergingen voor de bewoners. De nieuwbouw kijkt aan de achterzijde uit op rivier de Geul.

Het bouwplan voorziet daarnaast in een patio: een gemeenschappelijke buitenruimte met een gedeeltelijke overkapping. Een deel van de woningen heeft een balkon, dat uitkijkt op deze patio. In het complex komt ook een gemeenschappelijke ruimte. Deze ruimte kan in de toekomst eventueel gebruikt worden als een multifunctionele wijkvoorziening voor de kern Rothem.

Parkeren en tuin
Onder het complex komt een parkeergarage. Op het buiten terrein (eigen terrein) komen ook parkeerplaatsen voor bewoners en gasten. Daarnaast wordt gemeenschappelijke tuin aangelegd. Deze tuin krijgt een parkachtig karakter en kijkt uit op de Geul.

Tijdspad
De sloop van het achterste gedeelte is inmiddels gestart en loopt tot eind 2004. De bouwwerkzaamheden starten naar alle waarschijnlijkheid in januari 2005. Het complex 'In den Gaaper' is naar verwachting rond december 2005 gereed.