Gemeente Almere

Tussen spoor en Evenaar: van kale vlakte tot levendig stadsbeeld

Het oostelijk deel van de zone tussen de Flevospoorlijn en de Evenaar is nu nog een kale vlakte. Maar komende 10 jaar wordt hier een stedelijk gebied gerealiseerd: een mix van gebouwen die een bijzonder en levendig stadsbeeld vormen. Hier vindt u in de toekomst een verscheidenheid van wonen, werken, commerciële en maatschappelijke voorzieningen.

Dinsdag 9 november organiseert de gemeente een inloopavond over de nieuwste ontwikkelingen in het gebied tussen het spoor en de Evenaar in Almere Buiten Oost. Van 19.00 tot 21.00 uur is iedereen welkom in de aula van het ROC in Almere Buiten (Straat van Florida 1).

De gemeente gaat de inwoners van Almere regelmatig informeren over de nieuwste ontwikkelingen. 9 november presenteert zij een groot aantal plannen zoals het inrichtingsplan van de Evenaar, skatebaan en geluidsschermen. Ook geeft de gemeente een update van reeds bekende plannen, zoals Mix-to-the max, het Buitenhoutcollege, het station en het stationsgebied. Daarnaast laat de gemeente een overzicht zien van alle bouwwerkzaamheden in 2005. Nog niet alle plannen voor het gebied zijn bekend: de gemeente hoort graag wat de ideeën van de bewoners voor het gebied zijn.

Noot voor de redactie,