VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Carillon Domtoren Utrecht brengt hits van swingende Mamma Mia! musical

Amsterdam, 8 november 2004

Carillon Domtoren Utrecht brengt hits van swingende ABBA-musical ter gelegenheid van éénjarig bestaan musical Mamma Mia!

Ter gelegenheid van 1-jaar Mamma Mia! verzorgt beiaardier Rosemarie Seuntiëns dinsdag 9 november tussen 15.00 uur en 16.00 uur een speciaal concert op het carillon van de Domtoren in Utrecht. Tijdens dit feestelijke concert worden alle bekende melodieën uit de swingende ABBA-musical Mamma Mia! ten gehore gebracht. Morgen is het een jaar geleden dat de hitmusical Mamma Mia! in het Beatrix Theater in Utrecht in première ging. Een succesvol jaar met veel hoogtepunten. Zo werd Mamma Mia! bekroond met drie Musical Awards en bereikte het Nederlands castalbum van deze ABBA-musical de gouden status. Inmiddels hebben meer dan een half miljoen bezoekers de wervelende show in Utrecht bezocht.

Mamma Mia! kent sinds de première vele hoogtepunten. De musical is bekroond met drie Musical Awards; de Publieksprijs voor Beste Musical, de Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Simone Kleinsma) en Aanstormend Talent (Céline Purcell). Bovendien kwam het Nederlandse castalbum direct op de dag van release in augustus binnen op de eerste plaats van de Album Top 100, waarna het album maar liefst drie weken in de toptien stond. Inmiddels zijn er meer dan 40.000 exemplaren verkocht en ontving de cast op 28 oktober jl. een gouden award voor het Nederlandse castalbum uit handen van Erica Terpstra, voorzitter van NOC NSF.

Sinds de wereldpremière in Londen in 1999 breekt Mamma Mia! wereldwijd alle verkooprecords. Meer dan 18 miljoen mensen bekeken wereldwijd de musical en geen enkele andere productie beleefde in meer dan 80 steden een première. De Nederlandse productie van Mamma Mia! in het Beatrix Theater in Utrecht speelt sinds de première in november avond aan avond voor volle zalen en heeft vanaf 9 november vorig jaar tot op heden al 350 voorstellingen op haar naam staan.

De voorstelling is uitsluitend te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Kaarten voor
Mamma Mia! zijn te verkrijgen via TopTicketLine: 0900 300 5000 (45cpm)/ www.topticketline.nl

Noot voor de redactie/