PvdA Europees parlement


9 november - bijeenkomst Borrell-Corbey

8 november 2004

Op dinsdag 9 november zal PvdA-europarlementarier Dorette Corbey symbolisch een stuk natuur overhandigen aan Josep Borrell, voorzitter van het Europees Parlement. Doel van de bijeenkomst is om natuur en milieu (weer) hoog op de agenda van het Europees Parlement te krijgen.

U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Praktische informatie

§ Dinsdag 9 november, van 18h00 tot 18h30

§ Begane grond ASP-gebouw (E-deel) van het Europees Parlement (bij de trap naar de sandwichbar)

Achtergrondinformatie

Het stuk natuur dat Corbey overhandigt, bestaat uit een plantenbak met verschillende Europese plantensoorten en wordt aangeboden aan het Europees Parlement door het European Habitats Forum. De leden van het Europees Parlement worden op deze wijze gevraagd persoonlijk te zorgen voor de Europese natuur. "Als we niet oppassen gaat het streven naar ongeremde economische groei ten koste van onze natuur," waarschuwt Dorette Corbey. Aan het einde van de zittingsperiode van het Europees Parlement moeten de aangeboden bloemen in volle bloei staan.

Het Europees Parlement bespreekt binnenkort de financiering van Natura 2000, het Europese netwerk van beschermde gebieden dat volgend jaar ongeveer 15% van het EU-grondgebied beslaat. "Het onderhoud van de beschermde gebieden kost geld. De plannen van de Europese Commissie dreigen echter de financiering sterk te beperken en daarom vragen we op deze manier de aandacht," aldus Corbey. Deze maand is het tevens 25 jaar geleden dat de Europese vogelrichtlijn in werking trad, maar ook dat werkgroep Kok zijn analyse presenteerde van de Lissabon-strategie om de Europese Unie in 2010 de meest concurrerende en duurzame economie ter wereld te maken. In de Lissabon-strategie is milieu één van de steunpilaren waarop de economische groei is gebouwd.


_________________________________________________ Annelies Pilon Voorlichter Nederlandse delegatie in de PES-groep van het EP/PvdA-eurodelegatie GSM (+32) 0479 750 001 Tel: (+32) 02 283 7435 / (+33) 388 17 3658 Fax: (+32) 02 284 9435 /(+33) 388 17 6644 e-mail: pse-deleg-nl-press@europarl.eu.int URL: www.pesdelegatie.nl