Politie Groningen

Persberichten dinsdag 9 november 2004

Provincie Groningen 09-11-2004 -

Stadskanaal: man mishandeld
Een 32-jarige man uit Stadskanaal is maandagavond mishandeld aan de Europalaan in Stadskanaal. De man, die op krukken loopt, zag dat een vijftal jongens (leeftijd tussen 17 en 20 jaar) aan de Europalaan tegen etalageruiten schopten. De man belde de politie en bleef de knapen in de gaten houden. De getuige deed nog een tweede melding aan de politie om de exacte positie van de groep jongens door te geven. Op de hoek van de Navolaan verloor de man echter zijn evenwicht en kwam te vallen. Daarop werd hij door de groep jongens aangevallen en, liggend op de grond, meerdere keren op zijn lichaam geschopt. Hij liep letsel op en moest door ambulancepersoneel worden onderzocht. Een door de politie in de omgeving ingesteld onderzoek leverde geen aanhoudingen op. Er wordt een ander onderzoek ingesteld. De politie wil graag in contact komen met getuigen van het voorval. Mensen die de mishandeling hebben gezien of het slachtoffer en de groep jongens hebben zien lopen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal, bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief)

Snelheidscontroles: maandag
Harkstede: Hoofdweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 253 voertuigen, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 69 km. Kolham: Provinciale Weg N986 Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 302 voertuigen, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 79 km.

Nuis: licht gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 ter hoogte van Nuis is maandagavond een inwoner van Leeuwarden (leeftijd onbekend) licht gewond geraakt. De man botste, terwijl hij op de vluchtstrook reed, met zijn auto tegen de zijkant van een passerende vrachtauto, bestuurd door een18-jarige man uit Stedum, en kwam tengevolge daarvan dwars met de auto in de berm terecht. De bestuurder liep borstklachten op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is door een berger afgesleept. Tengevolge van de botsing raakte de brandstoftank van de vrachtauto lek. De dieselolie die daardoor op het wegdek terechtkwam is door de brandweer verwijderd. Ook de vrachtauto is weggesleept.