Politie Hollands Midden

Rijnsburg - Politie houdt inbreker op heterdaad aan De politie hield op maandag 8 november rond 23.10 uur in een woning aan de Dubbelebuurt een 39-jarige man uit Rijnsburg aan als verdachte van inbraak in de woning. De politie kon de man op heterdaad aanhouden dankzij een beller die geluiden uit de woning hoorde komen terwijl hij wist dat de bewoners in verband met de verbouwing van het pand. Agenten troffen een opengebroken raam aan en de man. Hij werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Leiden - Politie houdt inbreker op heterdaad aan De politie hield op maandag 8 november rond 17.40 uur in een woning aan de Kanaalweg een 41-jarige man uit Voorschoten aan als verdachte van inbraak in de woning. De politie kon de man op heterdaad aanhouden dankzij een beller die licht in de woning zag en het niet vertrouwde. De beller wist dat de bewoners op vakantie waren. De politie trof een opengebroken raam aan en in de woning de man. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Haastrecht - Politie vordert rijbewijs in Agenten waren maandag 8 november rond 19.15 uur op de Grote Haven getuige dat daar een automobilist bij het uit een parkeervak rijden een lantaarnpaal raakte. De agenten spraken de man aan en roken een sterke alcohollucht. De 45-jarige man uit Haastrecht werd daarop aangehouden. De uitgevoerde ademanalyse gaf een waarde van 590 ug/l (limiet 220 ug/l) aan. De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Haastrecht - Snelheidscontrole De politie hield op zondag 7 november een snelheidscontrole op de Provincialeweg Oost. Gecontroleerd werd met een radarwagen tussen 16.30 en 18.15 uur. Zevenendertig weggebruikers werden geflitst voor het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 131 km/h. De overtreders krijgen binnenkort een bekeuring in de bus.

Bergambacht/Lekker- kerk/Krimpen a/d Lek Politie bekeurd verkeerszondaar Op zondag 7 november bekeurde de politie een 21-jarige automobilist uit Benschop voor een drietal overtredingen die hij pleegde Rond 11.10 uur zagen agenten dat de man op de Provinciale weg tussen Bergambacht en Berkenwoude een doorgetrokken streep overschreed. Even verder op het weggedeelte tussen Berkenwoude en Lekkerkerk overschreed hij de maximumsnelheid. Hij verhoogde zijn snelheid tot 110 km/h daar waar 80 km/h het maximum is. Op de C.G. Roosweg tussen Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel negeerde hij wederom een doorgetrokken streep. De politie wist met de hulp van collega's van politie Rotterdam-Rijnmond de man in Capelle aan den IJssel te stoppen. Hij kreeg voor een bedrag van 375 euro drie bekeuringen. De man realiseerde zich achteraf dat hij met vuur had gespeeld en dat hij voor hetzelfde geld zijn rijbewijs kwijt was geweest.

Lekkerkerk - Roodlichtcontrole De politie hield vrijdag 5 november op de C.G. Roosweg een roodlichtcontrole bij de daar tijdelijk geplaatste verkeerslichten. Er werd gecontroleerd tussen 07.30 en 09.00 uur. In totaal gingen 10 automobilisten voor het door rood licht rijden op de bon en kreeg 1 automobilist een bekeuring voor het niet handsfree bellen.

----------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 9 november 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --