Heuvelrug, 09.40 uur

Utrecht 09-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Snelheidscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op maandag 8 november van 15.30 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole op de Weverij gehouden en van 16.00 uur tot 16.45 uur op de Bevrijdingslaan.

Op de Weverij werden zes automobilisten bekeurd omdat zij harder reden dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/u.

Tien automobilisten kregen op de Bevrijdingslaan een bekeuring omdat zij zich niet aan de maximumsnelheid hielden. De bestuurder met de meeste haast reed 72 km/u.

Winkeldievegges

DOORN Op maandag 8 november werden twee meisjes aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 15.45 uur werden twee meisjes bij een winkel aan de Thorheimpassage betrapt op de diefstal van twee ponchos. Een winkelmedewerkster ging achter het tweetal aan en de verdachten, meisjes van 14 en 17 jaar en afkomstig uit Driebergen-Rijsenburg, konden op straat worden gehouden en werden kort daarna aan de politie overgedragen.

In een tas van de 17-jarige verdachte werden tevens enkele drogisterij artikelen aangetroffen. Zij gaf daarbij aan deze bij een winkel aan de Traaij in Driebergen-Rijsenburg te hebben gestolen. Tegen het tweetal is proces-verbaal voor winkeldiefstal opgemaakt.

Verkeerscontrole

LEERSUM / MAARN De politie heeft op maandag 8 november op twee plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

Van 13.30 uur tot 15.15 uur werd gecontroleerd op de rotonde aan de Rijksstraatweg / Maarsbergseweg in Leersum. Negen automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet handenvrij bellen.

Van 16.00 uur tot 16.30 uur werd op de Tuindorpweg in Maarn gecontroleerd. Daar werden geen overtredingen geconstateerd.

Bromfietsdieven opgepakt

DOORN Zes jongens uit Doorn verklaarden tegenover de politie dat zij een gestolen brommer in gebruik hadden om mee te crossen. Drie van de jongens namen op 14 oktober een brommer weg bij een flat aan de Sitiolaan in Doorn. De buit werd vervolgens met behulp van de andere drie omgebouwd tot een crossbrommer. Een van de ouders vertrouwde de herkomst van de brommer niet en kwam er achter dat deze gestolen was. Vervolgens werd de politie ingelicht. Het zestal, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar en afkomstig uit Doorn, werd gehoord. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten mishandeling gepakt

DOORN Door de politie zijn twee verdachten gehoord over hun aandeel in de mishandeling van een 12-jarige jongen uit Maarsbergen. De jongen liep op 5 oktober j.l. op de Dorpsstraat in Doorn, toen hij door twee jongens werd uitgescholden en daarna geslagen en geschopt. De vader van het slachtoffer wist later achter de naam van een van de verdachten te komen en ging daarmee naar de politie. Het tweetal, 13 en 14 jaar uit Doorn, bekende de mishandeling. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Tweetal bekent mishandeling

DOORN Twee jongens uit Doorn, 13 en 14 jaar, bekenden tegenover de politie dat zij op 13 oktober een 12-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede hebben geslagen.

De jongen fietste op de Langbroekerweg, toen hem plotseling de weg werd versperd. Hij botste tegen een van de jongens, die daarna direct begon te slaan. Zijn vriend sloeg eveneens naar de jongen. Door getuigenverklaringen kon de politie achter de namen van dit tweetal komen. Zij bekenden de mishandeling. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.