Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 09-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Onder invloed

AMERSFOORT - In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 november werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 02.10 uur werd op de Bisschopsweg een 32-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 395 ug/l, ruim meer dan de wettelijk maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Brandstichting

AMERSFOORT Op maandag 8 november is getracht brand te stichten bij een kerk.

Rond 21.35 uur meldde een getuige dat hij een brandje had ontdekt bij een kerk aan de Kraanvogelstraat, maar dat het brandje inmiddels vanzelf was uitgegaan. Politiemensen gingen ter plaatse. Zij zagen dat een ruit van de kerk was vernield en dat vermoedelijk enkele molotovcocktails tegen het gebouw waren gegooid. De brandjes waren kennelijk vanzelf uitgegaan. De politie heeft een onderzoek in de omgeving gedaan en de Technische Recherche heeft direct ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Getuigen die rond 21.30 uur bij of in de omgeving de kerk iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844. De politie zet het onderzoek voort.