AutoRai

9-11-2004

Mika Häkkinen Mercedes-Benz-coureur in DTM 2005

Tijdens het jaarlijkse Stars & Cars-evenement in Stuttgart hebben Mercedes-Benz en Mika Häkkinen bekendgemaakt dat de Fin volgend jaar een AMG-Mercedes C-klasse bestuurt in het DTM-kampioenschap.

Tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Mika Häkkinen maakt in 2005 zijn comeback als racecoureur. De 36-jarige Fin bestuurt dan een AMG-Mercedes C-Klasse in het DTM-kampioenschap. Recent testte Häkkinen al de huidige Mercedes-bolide van Christijan Albers tijdens een tweedaagse oefensessie op de Eurospeedway Lausitz. Häkkinen: Op precies het juiste moment vroeg Mercedes-Benz me een DTM-auto te testen. Ik ben terug, maar ik ben nooit helemaal weggeweest.

Aan het einde van 2001 zette de twintigvoudig Grand Prix-winnaar een punt achter zijn F1-carrière. Al snel realiseerde ik me dat ik nog niet klaar ben. Ik wil nog niet voorgoed met pensioen gaan. De test op de Lausitzring wakkerde dat vuurtje vervolgens behoorlijk aan: Ik zag onmiddellijk dat ik nog steeds enorm van het racen geniet. Mijn rondetijden lagen op hetzelfde niveau als die van de toerwagenspecialisten. Ik weet echter dat ik gewend moet raken aan een DTM-auto om het gevecht met de beste rijders aan te kunnen gaan.

De AMG-Mercedes C-klasse is een geweldige wagen en ik wil zo snel mogelijk competitief worden, gaat Häkkinen verder. Ik kijk uit naar een interessant seizoen met spannende gevechten, zowel tegen mijn voormalige F1-collegas als tegen de jonge rijders. Ik ben vooral erg blij dat ik terugkeer naar de Mercedes-Benz-familie, besluit de man die in 1998 en 1999 het wereldkampioenschap Formule 1 op zijn naam schreef in een McLaren Mercedes.

We zijn erg blij met Mikas beslissing om in de DTM te komen racen, vindt Mercedes Motorsport-chef Norbert Haug. Al sinds de eerste dagen dat Mika voor ons rijdt, was hij geïnteresseerd in de DTM en praatten we er veel over. Hij zag het 2004-kampioenschap op televisie en werd een echte fan, vertelde hij ons. Tijdens de test bewees hij niets van zijn snelheid verloren te hebben. Er liggen veel spannende gevechten in het verschiet.