AutoRai

9-11-2004

Medische missie voor Toyota Land Cruiser

Voor veel hulpverleners staat de Toyota Land Cruiser op eenzame hoogte. Tal van organisaties over de hele wereld maken gebruik van deze gerenommeerde terreinwagen.

Het stond dan ook voor IVA Driebergen vast dat deze four wheel drive met de opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop zou worden aangeschaft voor een medisch hulpproject op Haïti. Dat is gelukt, mede dankzij hulp van Toyota-distributeur Louwman & Parqui. De Land Cruiser is op 5 november jongstleden aan de IVA overhandigd en vervolgens door de IVA overhandigd aan de wederzijdse ouders van Anne-Marie en Rob Hulshuizen. Laatst-genoemden vervullen een sleutelrol in het hulpproject op Haïti.

De Toyota Land Cruiser in tropenuitvoering is door de importeur voor een gereduceerd bedrag ter beschikking gesteld, aldus een woordvoerder van de IVA (Instituut voor Autobranche en Management). Vierhonderd eerstejaarsstudenten hebben aan de sponsorloop meegedaan. Een bedrag van meer dan 50.000 euro werd bijeengebracht. Voldoende om de auto aan te schaffen en klaar te maken voor het medische project waarin een Nederlands echtpaar, Anne-Marie en Rob Hulshuizen, een sleutelrol vervult. Het echtpaar zet zich in voor de medische zorg op Haïti en dat behelst onder meer de bouw van een hospitaal in het door honger, machtsstrijd en natuurgeweld geteisterde land. Vanuit dit ziekenhuis wordt hulp geboden in een gebied met zon 140.000 inwoners.

Rondje langs importeurs,br> De vierhonderd eerstejaarsstudenten hebben op 12 en 13 oktober jongstleden circa 1.000 kilometer afgelegd. Ze zijn langs een reeks bedrijven - waaronder veel personenauto-importeurs - getrokken die vooraf bedragen voor dit goede doel hadden toegezegd. Met alle giften samen is door de IVA het streefbedrag van 50.000 euro opgehaald.

Het bedrag wordt niet alleen benut voor de aanschaf van de Toyota Land Cruiser, maar ook voor de preparatie, het transport en het inklaren. Medici in het bewuste gebied zullen de auto gebruiken om patiënten te bezoeken en om materialen te vervoeren. Door de tropenuitvoering en door de voor zwaar terrein geschikte vierwielaandrijving is deze Toyota Land Cruiser prima geschikt voor het bereiken van onherbergzame oorden op het Caribische eiland.

De IVA sponsorloop vond plaats onder auspiciën van de Stichting IVA4MPH (IVA For Medical Project Haïti). Deze stichting geeft zonder tussenkomst van derden directe hulp zodat bijdragen volledig ten goede komen aan het project.