Ingezonden persbericht


VOOR PUBLICATIE:
november 2004

Nieuwe versie van de OptiFiber van Fluke Networks is de eerste OTDR met kwaliteitscontrole voor aansluitingspoorten

Nieuw fiber testfunctie bespaart tijd door de kwaliteit van de verbinding te controleren voordat de test wordt uitgevoerd

EVERETT, Washington (Verenigde Staten) - Fluke Networks kondigt vandaag de nieuwste versie aan van de OptiFiber® Certifying OTDR (www.flukenetworks.com/optifiber). De nieuwe OptiFiber levert gebruikers een aanzienlijke besparing op van zowel tijd als geld dankzij geavanceerde functionaliteit, zoals OTDR kwaliteitscontrole voor aansluitingspoorten, trace overlay en eenvoudige 250X/400X vergrotingsinstelling.

OTDR kwaliteitscontrole voor aansluitingspoorten

OptiFiber, de eerste Certifying OTDR, is nu de eerste OTDR die beschikt over een geautomatiseerde kwaliteitscontrole voor aansluitingspoorten waarmee de gebruiker wordt gewaarschuwd wanneer de OTDR poort is vervuild of besmet. Dankzij deze functie bespaart de gebruiker tijd en wordt er een hoger zekerheidsniveau geboden voor de OTDR testresultaten. Vervuilde aansluitpoortverbindingen vormen een probleem bij de meeste OTDR's. Het kan gebruikers uren kosten om een probleem in de verbinding op te sporen, terwijl het probleem zich feitelijk in de OTDR poort bevindt. OptiFiber maakt een einde aan deze situatie.

De in OptiFiber ingebouwde OTDR kwaliteitscontrole voor aansluitingspoorten geeft automatisch een overzicht en een evaluatie van de kwaliteit van de optische verbinding bij de OTDR poort. Hierbij worden de waarderingen Poor (slecht), Fair (redelijk) en Good (goed) gehanteerd. Wanneer de kwaliteit van de verbinding slecht of redelijk is, verschijnt er een waarschuwingsmelding. Op deze manier kan het probleem worden opgelost voordat de test wordt gestart.

Eenvoudige 250X/400X vergrotingsinstelling

De inspectie van fiber endfaces wordt vereenvoudigd met de nieuwe 250X/400X omschakelingsfunctie, waarmee de gebruiker snel de instellingen van de OptiFiber kan aanpassen op die van het video-instrument met dubbele vergroting. Hierdoor kan de gebruiker snel details van een fiberkern bekijken met een vergroting van 400X. Vervolgens hoeft de gebruiker slechts met het muiswiel te draaien om over te schakelen op een vergroting van 250X om een groter gedeelte van de endface te bekijken.

Trace Overlay

Met de nieuwe Trace Overlay functie wordt de gebruiker in staat gesteld meerdere OTDR traces tegelijkertijd te bekijken. Traces tussen meerdere fibers in een bundel kunnen onderling worden vergeleken om afwijkingen te ontdekken. Individuele fibers kunnen worden vergeleken met een reference trace die op eerder is opgeslagen. Het is mogelijk de functie Trace Overlay uit te voeren tijdens het gebruik van OptiFiber of tijdens de trace analyse in de LinkWare Cable Test Management software van Fluke Networks (http://www.flukenetworks.com/us/Cabling/Copper+Cabling/LinkWare/Overview.htm).

Groter bereik voor OTDR traces

OptiFiber is de geprefereerde OTDR voor grote fibernetwerken vanwege de grote accuratesse en de korte event deadzones. Hoewel de superieure prestaties op de korte afstand behouden zijn gebleven, is het testbereik van OptiFiber vergroot om tegemoet te komen aan de behoeften van de klant. Het maximale bereik voor multimode is vergroot tot 7.000 meter bij 1300 nm en tot 3000 meter bij 850 nm. Het maximale bereik voor singlemode is vergroot tot 20.000 meter bij zowel 1310 nm als 1550 nm. Hoewel het bereik is toegenomen, is het vermogen van OptiFiber om op uiterst accurate wijze meerdere events aan te wijzen behouden gebleven. Dit is te danken aan de korte event deadzone van 1 meter bij 850 nm op multimode fiber en 3,5 meter bij 1310 nm op singlemode.

Prijzen en levering

OptiFiber is beschikbaar voor directe levering via de wereldwijde verkoopkanalen van Fluke Networks. OptiFiber heeft een aanbevolen Amerikaanse catalogusprijs vanaf E 15.085,-. Voor eigenaren van de huidige versie van OptiFiber is er een gratis upgrade naar versie 1.8 beschikbaar op de website van Fluke Networks (www.flukenetworks.com/optifiberv1.8).

Over Fluke Networks

Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken en telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks Network SuperVision Solutions bieden netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten). Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 500 medewerkers in dienst en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com of neemt u telefonisch contact op met (800) 283-5853.

# # #

Voor meer informatie, neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills

EMEA Marcom Manager +31(0)40-2110110

Fluke Networks +31(0)40-2651020

+44 (0)1923 281331 Carl@mills-advertising.com

joost.meeuwis@flukenetworks.com www.mills-advertising.com

Bezoek onze IT pressroom op:

http://www.it-pressroom.com/flukenetworks

---- --