TNO

Pakketlezer voor Deense Post

09-11-2004 - Het sorteercentrum voor pakketten van de Deense Post in Brøndby (Kopenhagen) neemt de 'pakketlezer' van Prime Vision BV in gebruik.

Prime Vision - een joint venture van TPG Post en TNO - heeft een geavanceerde applicatie voor het automatisch lezen van adressen op pakketten ontwikkeld. Deze technologie (de zogeheten OCR software) is geschikt voor zowel handgeschreven als geprinte adresgegevens op postpakketten van bijna alle soorten en gewichten. De eerste stap is de automatische detectie van het adreslabel; hiertoe maakt een camera een beeld van het betreffende pakket, ongeacht ligging, afmeting of formaat daarvan. Als het adreslabel is gedetecteerd, wordt het losgeknipt uit het totale beeld, waarna de software aan de hand van speciale algoritmen de diverse adreslijnen herkent en leest. Het resultaat, bijvoorbeeld een postcode of een combinatie van postcode en huisnummer, wordt naar de sorteermachine gestuurd, die het postpakket direct naar het juiste sorteervak dirigeert. Dit hele proces vindt plaats binnen enkele milliseconden. Uiteindelijk is het systeem in staat om 20.000 adressen per uur te verwerken.
Prime Vision heeft, samen met cameraleverancier Accusort, de pakketlezer begin november bij de Deense Post opgeleverd en de OCR software met de al aanwezige sorteermachine geïntegreerd. Ook leverde Prime Vision een videocodeersysteem (om beelden van adresgegevens voor handmatige verwerking aan te bieden) en een archiveringssysteem.

Nieuwsredactie, TNO

Prime Vision BV

Contactpersoon

Richard Hagen

Prime Vision BV

T 015 269 60 77

r.hagen@primevision.com