Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 09-11-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Dronken jongeman aangehouden, verdacht van vernieling

IJSSELSTEIN - Een 19-jarige man uit IJsselstein werd zondagochtend omstreeks 06.00 uur aangehouden nadat hij op de Voorstraat een ruit had vernield van een horecagelegenheid. Een getuige meldde dit bij de politie.

De politie ging op de melding af en kwam tijdens die rit een auto tegen die voldeed aan het opgegeven signalement van de getuige.

De auto werd aan de kant van de weg gezet en een persoon stapte uit. Hij uitte slechts beledigingen richting de agenten en weigerde elke medewerking. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en daarna verhoord.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Jongeman ingesloten verdacht van vernieling trambank

IJSSELSTEIN - Een 19-jarige jongen uit IJsselstein werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden bij tramhalte De Clinckhoeff. Getuigen hadden gezien dat de jongen een bank in de tram had vernield. De politie wachtte de jongen op en namen hem mee naar het bureau waar hij werd ingesloten.

Bestuurder met te veel op ramt boom

IJSSELSTEIN Een 28-jarige man uit IJsselstein werd maandagochtend omstreeks 04.00 uur aangetroffen in zijn auto waarmee hij tegen een boom was gereden.

De auto was total-loss.

De man reed op de Utrechtseweg en was volgens eigen zeggen uit de bocht gevlogen. Tijdens een ademanalysetest bleek dat de man teveel had gedronken, hij blies 355 ug/l.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Bij een winkel aan de Veldwade heeft de politie een man aangehouden op verdenking van het stelen van gereedschap.

Personeel van de winkel zag omstreeks 19.55 uur een man gereedschap over het hek bij de winkel gooien. Buiten het hek stond een handlanger het gereedschap op de vangen. De 39-jarige verdachte uit s-Gravenhage werd door de politie aangehouden. Zijn medeverdachte wist uit handen van de politie te blijven.