Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Hoogeveen 09-11-2004

Rijbewijs ingevorderd
COEVORDEN De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 39 jr. inwoner van Zwartemeer. De man kwam op het Stieltjeskanaal in Coevorden met zijn auto in de berm en belandde in de sloot. Nadat hij nog met enkele getuigen gesproken had verdween hij, voordat de politie ter plaatse kwam, te voet. Later werd hij in de omgeving aangetroffen. Omdat de man gedronken had werd hij aangehouden en is er een ademanalyse uitgevoerd. Hieruit bleek een alcoholgehalte van 1,7 promille.

Politie houdt vernieler aan
ASSEN In een woning in Assen hield de politie maandagmiddag een 40 jr. man uit die plaats aan. De man wordt er van verdacht eerder op de middag in de Van Goghstraat in Assen de ruiten van een geparkeerde auto te hebben ingeslagen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Stenen tegen ramen gegooid
HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen is op zoek naar twee jongens op fietsen die maandagavond rond 21.15 uur in De Zaaier in Hoogeveen ramen van twee woningen hebben vernield. De (oudere) bewoners schrokken zich een hoedje toen er plotseling met kiezelstenen tegen de ramen werd gegooid. Een bewoner zag twee jongens op fietsen wegrijden in de richting Zuidwolde. Beide ruiten moeten worden vervangen.

Politie bekeurt illegale brander
ROSWINKEL De politie maakt proces-verbaal op tegen een 31 jr. bewoner van de Pastorieweg in Roswinkel voor het verbranden van een grote hoeveelheid houten kistjes. Een politiepatrouille constateerde dat de man op zijn erf aan het verbranden was. Hij had daarvoor geen vergunning.

Rustige nacht na Ganzenmarkt
COEVORDEN De nacht na de Ganzenmarkt in Coevorden is rustig verlopen. Er deden zich nergens noemenswaardige incidenten voor. Wel bekeurde de politie drie personen voor wildplassen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.