Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht 09-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verdachten van brandstichting aangehouden.

VINKEVEEN Bij de politie heeft zich een jongen gemeld die heeft aangegeven brand te hebben gesticht op 24 oktober aan de Ringdijk.

De 17-jarige jongen uit Vinkeveen kwam 28 oktober met één van zijn ouders naar het bureau en verklaarde dat hij verantwoordelijk was geweest voor het in brand steken van een groot aantal isolatieplaten naast een woning aan de Ringdijk. Hierbij ontstond voor ongeveer 40.000 Euro schade aan een schuur, garage en tuin. De jongen was die nacht met een groepje vrienden na een feestje op weg naar huis.

Ter hoogte van de Ringdijk stak hij vuurwerk tussen de isolatieplaten. Nadat het vuurwerk was afgegaan ontstond een klein vlammetje. De jongens hebben hier verder geen aandacht meer voor gehad. Uiteindelijk ontstond er brand met de genoemde schade.

Snelheidscontrole

MONTFOORT Maandagmiddag van 13.15 tot 16.00 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de provinciale weg N 204. In totaal werden 1160 voertuigen gecontroleerd en krijgen 34 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/uur.

Auto in de brand

HARMELEN In de nacht van zondag 7 op maandag 8 november werd op de Keizershof een auto in de brand gestoken.

De bestuurder van een bedrijfsbusje ontdekte omstreeks 02.30 uur dat zijn busje in de brand stond. De inmiddels gewaarschuwde brandweer kon de brand blussen. De politie vermoedt dat onbekenden eerst hebben getracht de bus te stelen en toen dat niet lukte werd hij in brand gestoken.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze brandstichting. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Rijn & Venen, tel.: 0900 88 44.