Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 9 november 2004

* VROUW OVERLEDEN NA AANRIJDING
VLAARDINGEN - Maandagmiddag omstreeks vier uur overleed een 49-jarige voetgangster uit Vlaardingen na een aanrijding op de Binnensingel.
De 49-jarige vrouw stak de weg over en werd hierbij vermoedelijk door een 27-jarige automobilist uit Vlaardingen over het hoofd gezien. Het slachtoffer werd geschept en raakte zeer ernstig gewond, zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De 27-jarige man werd aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau.
De Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL/ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost heeft maandagmorgen rond half twaalf in een woning aan de Hudsonbaai een hennepkwekerij ontmanteld. Aanleiding voor het onderzoek was een melding van wateroverlast. In de woning trof men een kwekerij aan met 361 planten. De planten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. Tegen de 43-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. Maandagmiddag rond half één werd in een woning aan de Nolenslaan eveneens een hennepkwekerij ontmanteld. Hier werden 120 planten in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek hier illegaal te worden afgetapt. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een nader onderzoek ingesteld.


* DRIE VERDACHTEN EN RUIM EEN KILO COCAÏNE

ROTTERDAM - De politie van het district West heeft maandagmiddag drie mannen aangehouden en een kilo cocaïne in beslag genomen. Om even na half vier kwam er een melding binnen van bedreiging en in dat verband werd op de Spanjaardstraat een personenauto staande gehouden. De drie inzittenden, 28, 35 en 42 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam werden aangehouden.
Bij zoeking in de auto vond men ruim een kilo cocaïne. Auto en verdovende middelen zijn in beslag genomen en de drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van van het district Feijenoord - Ridderster hebben maandagmiddag verkeerscontroles gehouden op de Olympiaweg, Rosestraat en Spinozaweg. Tussen half elf en vier uur werden 65 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer geen voorrang verlenen aan voetgangers, mobiel telefoneren tijdens het autorijden, verlopen APK en te hard rijden.