Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

09-11-2004

Personeel DSM Pharma vreest voor bestaan bedrijf in Venlo

Werknemers van DSM Pharma in Venlo houden vanmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur een werkonderbreking uit protest tegen de vierde reorganisatie in drie jaar tijd. De werknemers, daarin gesteund door CNV Chemie en energie, vrezen voor het voortbestaan van de vestiging.

DSM Pharma is van plan de onderzoeksafdeling en de proeffabriek in Venlo te sluiten, hetgeen 55 van de 230 banen kost. Bestuurder Albert van Damme karakteriseert het resultaat van deze ingreep: Dan heb je nog maar een been om op te staan en dan val je vanzelf om. Het verdwijnen van de proeffabriek en de onderzoeksafdeling zet volgens hem het voortbestaan van de rest van het bedrijf op het spel. De werknemers bieden de directie tijdens de werkonderbreking een petitie aan. Hierin eisen personeel en bonden dat de onderzoeksafdeling en de proeffabriek in Venlo blijven. De directie moet maar een andere oplossing zoeken, aldus Van Damme.

DSM Pharma, dat halffabrikaten maakt voor de geneesmiddelenindustrie, schrapte de afgelopen drie jaar bij voorgaande reorganisaties al 150 banen. Van Damme: Het lijkt er op dat het bedrijf langzaam wordt ontmanteld en dat kun je mensen niet aandoen.

Nadere inlichtingen:

Albert van Damme (bestuurder CNV Chemie en energie) 076 57 24 670
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241