Koninklijke Ahold


Persbericht

Koninklijke Ahold N.V. Corporate Communicatie

Datum: 9 november 2004

Ahold verplaatst hoofdkantoor in 2005
naar Amsterdam

Zaandam, 9 november 2004 ­ Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat zij haar hoofdkantoor zal verplaatsen van Zaandam naar de hoofdstad Amsterdam.

De verhuizing, die gepland staat voor het vierde kwartaal van 2005, draagt bij aan de algehele herpositionering van het hoofdkantoor van Ahold, dat als Group Support Office (GSO) gaat fungeren. "Als onderdeel van onze Road to Recovery-strategie transformeert Ahold zich van een financiële holding naar een meer operationele holding, dichter bij onze werkmaatschappijen," aldus Anders Moberg, President en CEO van Ahold. "Daarmee verandert de rol van het hoofdkantoor. De verhuizing naar een nieuw pand ondersteunt deze herpositionering en markeert een nieuwe fase in de geschiedenis van de onderneming."

Het Group Support Office van Ahold verhuist naar kantoorgebouw Huys Europa aan de IJ-oevers (Piet Heinkade) in Amsterdam. Het zal maximaal 160 werkplekken omvatten op een oppervlakte van circa 5.500 m2. De staf van het GSO zal zich richten op ondersteuning van de Raad van Bestuur; afdelingen die zich primair bezighouden met ondersteuning van de arena's zullen worden ondergebracht bij deze arena's.

Ahold Corporate Communications: 075.659.5720


---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn `forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in die forward-looking statements. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Voor een meer gedetailleerde toelichting op dergelijke risico's, onzekerheden en andere factoren, wordt verwezen naar Aholds jaarverslag op `Form 20-F' over haar meeste recente boekjaar en haar overige publieke mededelingen. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. ­ dat is haar statutaire naam ­ zich onder de naam `Royal Ahold' of kortweg `Ahold'.
---

Albert Heijnweg 1, Zaandam Postbus 3050, 1500 HB Zaandam Tel.: +31 (0)75 659 5720 http://www.ahold.nl Fax: +31 (0)75 659 8302