Ingezonden persbericht


Clearswift introduceert nieuwe standaard voor content-beveiliging: MIMEsweeper for SMTP 5.0

Optimale bescherming van bedrijfscommunicatiesystemen tegen huidige en toekomstige bedreigingen, ook in de eerste uren van hun verspreiding

Eindhoven, 9 november 2004 - Clearswift introduceert versie 5.0 van MIMEsweeper for SMTP, de solide en schaalbare content-beveiligingsoplossing voor zakelijke e-mails, die in elke omgeving kan worden ingezet. De oplossing is gebaseerd op de meest recente technologie, beschermt tegen alle bedreigingen voor content (spam, virus, Trojaanse paarden, DOS-aanvallen) en stelt bedrijven in staat om te voldoen aan de strengste normen en regels.

De nieuwe versie van MIMEsweeper is eenvoudig centraal te beheren, is zelflerend en analyseert de complete inhoud van e-mailverkeer inclusief attachments. Hierdoor worden ook digitale bedreigingen herkend die nog niet bekend zijn of waarvoor antivirusleveranciers nog geen update hebben uitgebracht. Verdachte e-mails worden direct in quarantaine geplaatst en kunnen door eindgebruikers zelf beheerd worden.

Met versie 5.0 speelt Clearswift in op de groeiende complexiteit van digitale bedreigingen en regelgeving voor de bescherming van gegevens en intellectuele bedrijfseigendommen. Bedrijven hebben hierdoor steeds meer behoefte aan een wereldwijde content-beveiligingsoplossing die centraal te beheren is en meegroeit met hun informatiebeveiligingseisen. Nieuwe functionaliteiten in MIMEsweeper for SMTP 5.0 zijn onder meer: - lagere TCO door een robuust en schaalbaar messaging framework, een web-based managementconsole en geconsolideerd beheer; - centraal taakbeheer ongeacht het aantal servers; - volledig geautomatiseerde replicatie van policies; - zelflerende antispam-engine;
- Personal Message Manager waar eindgebruikers zelf e-mails in quarantaine kunnen beheren; - day-zero protection tegen onbekende digitale bedreigingen door grondige analyse van de complete inhoud van e-mailverkeer inclusief attachments; - automatische ThreatLabs alerts en directe geautomatiseerde updates; - role-based-beheer, zodat ook medewerkers van buiten de ICT-afdeling actief kunnen bijdragen aan het e-mailbeheer en -beleid.

Klanten van Clearswift MIMEsweeper met een geldig onderhoudscontract ontvangen de nieuwe versie gratis. Cosyco IT Solutions verzorgt de Benelux-distributie van MIMEsweeper for SMTP 5.0 en alle andere Clearswift-producten. Een gratis evaluatieversie van MIMEsweeper for SMTP 5.0 is beschikbaar via www.clearswift.com.

Over Clearswift
Clearswift is de grootste leverancier ter wereld van beheer- en beveiligingssoftware voor elektronische communicatie. Clearswift biedt bedrijven de nodige middelen om zich te beschermen tegen bedreigingen via e-mail of het internet, en om de conformiteit met de wetgeving te verzekeren. Met de oplossingen van Clearswift kunnen ondernemingen tevens een beleid voor behoud van productiviteit implementeren en auteursrechtelijk beschermde inhoud op hun netwerk beheren. Het productportfolio van Clearswift bestaat uit MIMEsweeper, werelwijd nummer één in de productfamilie van content-beveiliging voor e-mail en internet, en uit een gamma van gespecialiseerde beveiligingsoplossingen voor overheidsinstellingen en defensie. Meer informatie over Clearswift en zijn producten en diensten vindt u op: www.clearswift.com.

Over Cosyco IT Solutions
Cosyco IT Solutions, opgericht in 1981, is value-added distributeur van high-end oplossingen in de business-to-business-omgeving in de gehele Benelux. Cosyco levert hard- en softwareoplossingen alsmede services voor IT Security, Host Connectivity, Enterprise Application Integration en Desktop Management. Specialisme in deze technologie stelt Cosyco in staat om bedrijven in het gehele proces van evaluatie, installatie en implementatie te begeleiden. Daarmee is Cosyco een unieke partner voor haar resellers en hun eindgebruikers.