Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Rechercheteam overvallen Zuid stopt onderzxoek
Publicatiedatum: 09-11-2004

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar straatroven in Arnhem Zuid, sluit het onderzoek komend weekend af. Het team heeft 18 zaken opgelost, waaronder twee gewapende overvallen op een restaurant en een snackbar, twee overvallen op buschauffeurs van Connexxion en straatroven, waarbij onder meer slachtoffers met vuurwapens bedreigd en met stokken werden geslagen. Alle zaken hebben betrekking op in Arnhem Zuid gepleegde overvallen, met uitzondering van een tasjesroof onder bedreiging van een vuurwapen, op 13 augustus op de Loostraat in Huissen.
Het team beëindigt het onderzoek naar deze dadergroep en gaat in iets gewijzigde samenstelling verder met een onderzoek naar overvallen gepleegd in Arnhem Noord.
In totaal zijn er negen aanhoudingen verricht.
Onder hen is een jongetje van 11 jaar, dat betrokken is geweest bij twee berovingen en op de uitkijk heeft gestaan bij de beroving van een buschauffeur. De
jongen is na verhoor heengezonden. Het team heeft zeventien verdachten aangehouden, Arnhemmers in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. Zeven van hen zitten momenteel in de gevangenhouding en een gisteren aangehouden verdachten in verzekering.
De unit Arnhem Zuid leverde, naast de districtsrecherche, een belangrijk deel van de rechercheurs aan het 16 man sterke team. Daarnaast werd door de Koninklijke Marechaussee en het KLPD bijgedragen aan het rechercheteam
Eind september werden de eerste aanhoudingen verricht. De verdachten pleegde in de zomermaanden in wisselende samenstelling een groot aantal berovingen en gewapende overvallen, waarbij fysiek geweld gebruikt werd en slachtoffers bedreigd werden met(vuur)wapens. De buit bestond voornamelijk uit geld en mobiele telefoons. Er is nagenoeg niets teruggevonden van de buit.
In twee gevallen was de werkwijze van de verdachten als volgt: Via een tussenpersoon werd het slachtoffer een laptop te koop aangeboden. Vervolgens werd het slachtoffer vlakbij het afgesproken adres waar de verkoop zou plaats vinden, op straat beroofd. De tussenpersoon hoorde bij de groep maar werd (zogenaamd) ook beroofd of mishandeld en deed hiervan aangifte bij de politie.

///

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Herwen, politie houdt jongens aan met drugs

Publicatiedatum: 09-11-2004

Op 22 oktober jl. heeft de politie van het district Rivierenland aan de Puttmanskrib in Herwen drie jongens uit Tolkamer en Lobith aangehouden die in het bezit waren van speed, wiet en XTC-pillen. De jongens zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De jongens van 19 en 17 jaar reden in een auto de parkeerplaats aan de Puttmanskrib op toen de politie ze staande hield. Bij controle bleken de jongens de drugs bij zich te dragen.

Voor meer informatie
Carla Verhaaf
0316-368031

---

Babberich, 23 bekeuringen bij snelheidscontrole Beekseweg
Publicatiedatum: 09-11-2004

De politie heeft maandag 23 bestuurders bekeurd op de Beekseweg in Babberich. Tussen 07.14 uur en 13.16 uur reden er 23 van de 1660 voorbijgangers te hard. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk, gewonden bij aanrijding

Publicatiedatum: 09-11-2004

Een 41-jarige automobiliste uit Amersfoort en een 20-jarige Harderwijkse automobilist zijn maandagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de Havenstraat in Nijkerk.
De vrouw verliet een uitrit aan de Havenstraat. Mogelijk heeft zij de voor haar van links komende man uit Harderwijk over het hoofd gezien en verleende ze hem geen voorrang. Door de botsing die volgde, raakten de twee gewond (vermoedelijk hebben beiden last van hun nek gekregen). De Harderwijker is voor medische behandeling en controle opgenomen in het St. Jansdal ziekenhuis in zijn woonplaats.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen/Ede, verlichtingscontroles

Publicatiedatum: 09-11-2004

Op de Churchillweg in Wageningen heeft de politie maandagavond een verlichtingscontrole gehouden. Diverse fietsers werden tussen 19.30 uur en 20.00 uur gecontroleerd. Er werden in totaal dertien processen-verbaal opgemaakt.
Vijf fietsers die in de vroege uren van dinsdag 9 november over de Stationsweg in Ede reden zijn bekeurd. Zij reden rond zonder deugdelijke verlichting.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wekerom/Barneveld, verkeerscontroles

Publicatiedatum: 09-11-2004

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft maandag van 08.09 uur tot 13.44 uur het verkeer gecontroleerd op de Edeseweg in Wekerom. In totaal 1960 verkeersdeelnemers werden gecontroleerd, hiervan reden er 72 met een te hoge snelheid langs de controlepost en kregen vijftien personen een bon omdat ze zonder helm reden.
Leden van het VHT voerden die dag ook een snelheidscontrole uit op de Valkseweg in Barneveld. Tussen 15.01 uur en 21.02 uur bleken 152 personen te hard te hebben gereden. De VHT'ers controleerden de snelheden van in totaal 1830 passanten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606