Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 9 november 2004

Aanrijding materieel

Trein botst tegen motor, niemand gewond.

Almelo

Op maandag 8 november '04 omstreeks 15.47 uur reed een 31 jarige motorrijder uit Hengelo over de Schoolstaat in Almelo. Bij de spoorwegovergang richting de Violierstraat remde het verkeer abrupt omdat de spoorbomen, na even kort geopend te zijn geweest, weer sloten. De 31 jarige motorrijder week, om een aanrijding te voorkomen, naar rechts uit. Een 21 jarige automobilist uit Almelo, die voor de motorrijder reed, week echter ook naar rechts uit om een aanrijding met zijn voorganger te voorkomen. De automobilist reed daardoor tegen de linkerzijkant van de motor aan. De motorrijder had hierdoor zijn voertuig niet meer onder controle en viel. De motor kwam hierbij op de spoorrails terecht. Omdat de trein in aantocht was heeft de bestuurder zichzelf in veiligheid gebracht. Hij kon niet voorkomen dat de trein tegen zijn motor aanreed. De motorfiets vloog in brand. De brandweer heeft de brand geblust. (04-138466)

Onverbeterlijke automobilist

Man reed onder invloed, te hard, niet verzekerd en zonder rijbewijs.

Almelo

Op maandag 8 november '04 omstreeks 20.58 uur werd een 29 jarige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveense wijk gecontroleerd op de Kolthofsingel in Almelo. De bestuurder viel op omdat hij veel te hard reed, over een doorgetrokken streep en verdrijvingvlakken reed. Omdat de bestuurder behoorlijk dronken was werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man blies een uitslag van 1,9 promille. Hij was recidivist, had geen rijbewijs en een ontzegging van de rijbevoegdheid tot 2009. De auto die hij bestuurde was niet verzekerd en werd in beslaggenomen. Er wordt nog onderzocht of de verdachte ook is doorgereden na een aanrijding in Coevorden eerder die avond. De man is opgesloten. De passagier die bij de aangehouden bestuurder in de auto zat, een 32 jarige man uit Heerenveen, is later aan de Violierstraat in Almelo aangehouden voor openbare dronkenschap. (04-138553/04-138563)

Trekker gestolen

De gekoppelde oplegger bleef achter

Almelo

Een 41 jarige werknemer van een bedrijf aan het Bedrijvenpark Twente in Almelo deed op maandag 8 november '04 aangifte van diefstal van een trekker. De trekker stond geparkeerd op de openbare weg. De oplegger die eraan gekoppeld was is achter gebleven. De trekker van het merk MAN was wit van kleur en voorzien van het kenteken: VB-86-TP. De diefstal is gepleegd tussen vrijdag 5 november 17.00 uur en zaterdag 6 november 8.15 uur. (04-138131

Oplegger gestolen

Op de oplegger lagen betonmatten.

Almelo

Op maandag 8 november '04 deed en 58 jarige medewerker van een bedrijf aan het Bedrijvenpark in Almelo aangifte van diefstal van een oplegger. Op de oplegger lagen 800 betonmatten. De oplegger is van het merk Netam Fruehauf en is drie-assig. De Politie Twente is opzoek naar getuigen die bijzonderheden weten over deze diefstal en de diefstal van de trekker.(04-138141)

Vernieling vrachtwagenruit

De politie stelt een onderzoek in

Almelo

Een 34 jarige man uit Hoevelaken deed aangifte van vernieling van de voorruit van een vrachtwagen. Hij reed op vrijdag 6 november '04 omstreeks 14.50 uur met een vrachtwagen over de Berkelstraat in Almelo. De auto voor hem vertoonde zodanig rijgedrag dat de vrachtwagenchauffeur zich hieraan ergerde. Hij trok daarom enkele keren aan de luchthoorn van zijn vrachtwagen. Hierop stapte de bestuurster uit de auto en begon met heftige gebaren te schelden in de richting van de vrachtwagenchauffeur. Vervolgens stapt er een vrouwelijke passagier uit de auto met een fles in haar hand. De vrouw gooit de fles tegen de voorruit van de vrachtwagen waardoor de ruit stuk ging. De Politie Twente stelt een onderzoek naar deze vernieling in. (04-13893)

Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --